Hoppa till sidans innehåll

LUGI och Karlstad klara för herrarnas Elitserie

30 MAJ 2016 10:38
Redan innan helgens matcher i kvalet till Elitserien så stod det klart att det blir LUGI och Karlstad som kvalificerar sig för Elitserien för herrar 2016/2017.
  • Skapad: 30 MAJ 2016 10:38

LUGI har gått som tåget genom kvalet och har vunnit samtliga sina matcher. Laget har haft en stark säsong och har vunnit både Allsvenskan och nu även Elitseriekvalet. LUGI är på stark frammarsch på många fronter och det andas en framtidstro och optimism i föreningen. Det blir spännande att följa vad laget kan uträtta mot bättre motstånd i Elitserien.

Kvalrutinerade Karlstad gjorde vad som krävdes och de tog en komfortabel andraplats i kvalet. Karlstad har varit nära att nå Final four två år i rad och nästa år kanske är deras tur att undvika kval och spela vidare om SM-medaljerna?

Det blir alltså Göteborg och SKK, med över 60 SM-guld i förenigen, som får börja om i Allsvenskan. Göteborg har ett flertal år i Allsvenskan, men för SKK blir det en ny upplevelse. Föreningen har påbörjat ett arbete med att bygga från grunden och det finns stora möjligheter att komma tillbaka och starta en ny storhetstid inom kort.

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...