Hoppa till sidans innehåll

Linköping vann bronsmatchen för damer

14 MAJ 2016 14:13
Linköping besegrade Aqualek Polisen i bronsmatchen för damer med 6-2 och är där med bronsmedaljörer på SM i vattenpolo.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2016 17:13

Matchen börjar trevande från båda lagen och inget av lagen lyckas skapa några egentliga chanser. Emelie Edman lobbar in 1-0 för Linköping genom en bra aktion men lagen har svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna i inledningen. Maria Wallberg får Aqualek Polisens första klara målchans när hon gör sig fri men träffar stolpen i fritt läge med målvakten. Lagen får ett par halvchanser innan Aqualek Polisen får en bra chans att komma in i matchen genom en Linköpingsutvisning. Efter en time out lyckas man skapa en dubbelchans men går ändå till periodpaus mållösa. Ledning 1-0 för Linköping efter första perioden.

Andra perioden börjar med hafsigt spel från båda lagen. Aqualek Polisen får en chans på en utvisning för Linköping men det är trots det Linköping som utökar sin ledning till 2-0 efter mål av Lovisa Edman. På Linköpings nästa utvisning kan äntligen Aqualek Polisen komma med i målprotokollet då Johanna Cryer reducerar till 1-2. Linköping får perioden sista chans men Tamara Juric träffar stolpen med 30 sekunder kvar och det står 2-1 till Linköping efter halva matchen.

I inledningen av den tredje perioden drabbas Linköping av ännu en utvisning som Aqualek Polisen dock slarvar bort genom alltför långsamt spel. Tre minuter in i perioden får Aqualek Polisen en halvchans där skottet går över och i anfallet efter kan Lovisa Edman utöka Linköping ledning till 3-1. Nu har Linköping en period där de spelar bra och man gör även 4-1 på ett skott som går i ribban och in bakom duktiga målvakten Jannica Wahlund. Linköping har ett par chanser till och den farligaste är ett skott som alla tror har gått i mål men som visade sig vara utanför stolpen.

Aqualek Polisen gör ett försök att komma tillbaka in i matchen och får en straff i inledningen av den fjärde perioden. Maria Wallberg gör inget misstag och reducerar till 2-4 med ett skott upp i Helena Nilssons vänstra kryss. Minuten senare får Aqualek Polisen ett nytt läge att sätta ordentlig press på Linköping då Maria Wallberg kämpar till sig en ny straff. Denna gång överlåter hon dock ansvaret till Anna Nummi som missar den. Med två minuter kvar punkterar Linköping matchen genom ett skott av Susanna Zdolsek som Aqualeks Polisens duktiga målvakt kanske bör ha tagit. Aqualek Polisen får en sista chans att göra nerv av matchen genom ett friläge för Maria Wallberg som hon dock skjuter högt över och i anfallet efter kan Linköpings Susanna Zdolsek fastställa slutresultatet till 6-2.

Sammanfattningsvis ger Aqualek Polisen Linköping en match om bronsmedaljen men precis som för Hellas i herrfinalen så orkar man till sist inte stå emot ett något starkare Linköping.   

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...