Hoppa till sidans innehåll

Järfälla vann bronsmatchen för herrar

14 MAJ 2016 14:11
Järfälla kunde på lördag förmiddag besegra Hellas med 11-5 och vann därmed bronsmedalj i SM.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2016 17:13

Matchen börjar med avvaktande spel från båda lagen där det mer känns som att de känner lite på varandra. Hellas bryter dödläget genom att göra 1-0 på ett fritt läge i mitten men Järfällas Marton Kizbalazs replikerar direkt genom att göra 1-1 från vänsterkanten. Hellas får ett läge genom ett backhandskott som räddas av Viktor Alvan-Ahlinder i Järfällas mål och på anfallet efter gör Marton Kizbalazs sitt andra mål genom att sätt 2-1 för Järfälla. Båda lagen har ett par chanser i den andra delen av första perioden med en minut kvar sätter Niklas Nord 3-1 för Järfälla genom ett skott från nära håll. Hellas får ett läge precis i slutet av perioden men Viktor Alvan-Ahlinder gör en kanonräddning på ett skott från nära håll. Perioden är relativt jämn men det är Järfälla som leder rättvist med 3-1.

Även den andra perioden börjar avvaktande från båda lagen som inte kommer till några klara målchanser. Hellas har en bra sekvens i mitten av perioden där man först gör 2-3 genom ett skott upp i krysset av Filip Österlund, 3-3 genom Hannes Reneby på en kontring där bollen retfullt kryper över mållinjen och även 4-3 på straff som Denis Cumurija säkert sätter i mål. Man får även läge att utöka sin ledning genom ett man mer-läge men lyckas inte bättre än att man träffar Viktor Alvan Ahlinders stolpe. Istället kan Järfälla göra 4-4 genom Jarrod Gaut på en kontring. Hellas får efter detta två lägen där Järfälla drar på sig utvisningar men båda lägena slarvas bort och istället gör Adam Hassan 5-4 för Järfälla. I slutminuten står Alexandros Vlastos för matchens delikatess när han helt ställer Viktor Alvan Ahlinder med ett skott från halva planen till 5-5 och matchen är helt jämn.Slutsekunderna blir dramatiskta där Järfälla har en boll inne i målet men målet döms bort efter en kortare diskussion mellan domarna där det har blåsts för utvisning innan målet. Med ett par sekunder kvar kan dock Järfällas Linus Bergfors gör 6-5 till Järfälla. Hellas gör en bra andra period och man kanske till och med skulle haft ledningen efter halva matchen.

Den tredje perioden börjar med bra chanser för båda lagen som man inte lyckas förvalta. I mitten av perioden uppstår gruff på centerpositionen mellan Hellas Mikael Heimer och Järfällas Anton Hanserkers. Känslorna svallar och Järfällas coach Marcus Rouf är långt över på motståndarens sida för att prata med domaren. Det slutar med att Anton Hanserkers åker ut för matchen. Eventuellt fungerar det som tändvätska för övriga laget för Järfälla avslutar perioden starkt. Man kämpar till sig en straff efter att centern blir hindrad att ta bollen efter en retur från ribban och Andreas Sahlberg sätter straffen säkert till 7-5. Man hinner även göra 8-5 genom Linus Bergfors efter att Hellas dragit på sig en utvisning.

I början av den fjärde perioden är det Järfälla mot Seyed Mehran Bagheri i Hellas mål. Bagheri radar upp den ena kanonräddningen efter den andra och är den som håller kvar Hellas i matchen. Till slut kan han dock inte stå emot när Niklas Nord tar sig loss på centerposition och gör 9-5 för Järfälla och det känns här som att matchen är körd för Hellas. Hellas får någon målchans till att ta sig in i matchen men i slutminuten gör Järfälla både 10-5 och 11-5 mot ett uppgivet Hellas.

Järfälla vinner matchen rättvist efter att ha kontrollerat den andra halvan. Hellas utmanar i de två första perioderna men kan till sut inte stå emot ett starkare Järfälla.

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...