Hoppa till sidans innehåll

Järfälla dubbla JSM-Mästare

21 JAN 2019 12:22
Det blev dubbla JSM guld för Järfälla när JSM-slutspelet i vattenpolo avgjordes i Borås under helgen. Båda finalerna bjöd på underhållande och jämna matcher ända till slutet.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2019 12:22

Killarnas final var den jämnaste fighten där Järfälla vann med ett måls marginal, 10-9 mot nykomlingarna från Skåne SVA. Lagen mötte varandra redan tidigare under dagen på gruppspelets sista omgång. Genrepet inför finalen gav däremot inga tydliga indikationer på hur finalen skulle te sig då gruppspelsmatchen blev en relativt avslagen tillställning där i stort sett bara ett lag kom till spel för att vinna gruppspelet. Järfälla kamperade och vann sista gruppspelsmatchen med betryggande 11-7 seger mot ett lojt SVA som tycktes ”hålla tillbaka” för att inte avslöja sin gameplan för finalen.
Väl i finalen kom SVA in med en annan inställning. Däremot var det Järfälla som startade bäst och hade efter en period en 5-2 ledning. Ledningen krympte sedan för varje period och inför sista perioden hade SVA kvitterat till 7-7. Sista perioden blev nervpirrande och jämn. Båda lagen jobbade hårt och hade ledningen var sin gång innan Järfälla med 2.16 min kvar att spela tog ledningen med 10-9. En ledning man sedan lyckades hålla matchen ut. Det var fight ”in i kaklet” och en helt annan matchbild än förmiddagens genrep.


Järfälla, svenska JSM-mästare i vattenpolo för killar.

I tjejernas final ställdes Järfälla mot Stockholmsrivalen SKK. När lagen möttes i slutspelets grundserie vann Järfälla med komfortabla 10-15. SKK hade däremot ledning i matchen med 5-2 efter första perioden och jobbade på bra. Efter två perioder hade Järfälla gått ikapp och hade en 6-8 ledning och tog mer och mer över kommandot. Härifrån spelade Järfälla alltmer komfortabelt och vann tillslut med 10-15.
I finalen började SKK starkt och hade en 0-2 ledning. Järfälla med fyra spelare som precis spelat killarnas final började lite avvaktande innan man fick upp tempot igen. Matchen var bra, jämn och stod efter halva tredje perioden 11-11. Härifrån visade Järfälla sin styrka och fortsatte mala på och kunde avsluta tredje perioden med en tvåmålsledning, 13-11. SKK fortsatte fajtas i fjärde perioden men lagmaskinen Järfälla visade sin styrka och vann tillslut matchen med 17-13.


Järfälla, JSM-Mästare för tjejer i vattenpolo.

SKK, silvermedaljörer i tjejernas JSM.

I killarnas bronsmatch möttes Stockholmslaget Hellas dalalaget Falu. Även dessa lag mötte varandra i grundseriens sista omgång på söndagsmorgonen. Även fast matchen var betydelselös ångade Hellas på och utklassade dalmasarna med 21-6. När lagen så möttes i bronsmatchen provade Falun att omdisponera laget något för att kunna stå emot ett anstormande Hellas. Taktiken gav delvis resultat och laget hade en period i matchen då man fick utdelning på sina kontringar och jämnade ut matchresultatet. Dem räckte dock aldrig riktigt till och Hellas kunde ta hem bronsmedaljen efter en övertygande seger med 17-8.


Hellas, bronsmedaljörer i JSM för killar.

Linköping, bronsmedaljörer i tjejernas JSM.

Helgens gruppspelsmatcher bjöd i övrigt på ett antal jämna och bra matcher. För Hellas del spelade man exempelvis jämnt mot både Järfälla och SVA, matcher som man i båda fallen bara förlorade med uddamålet. I damernas grupp var Järfälla dominerande men fick ändå två bra matcher mot SKK som stred på bra och visade klara tendenser på att man är att räkna med även i framtiden. Slutspelet i Borås blev i det stora hela lyckosamt med många bra matcher och ett arrangemang som flöt på enligt plan.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...