Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Fredrik Månsson, SM i Beach-vattenpolo

03 JUL 2015 14:43
Här i Sundsvall står termometern på över 30 grader vilket bidragit till att även vattentemperaturen har stigit några grader och spelarna uttrycker att det är lite behagligare idag när vattentemperaturen passerat 18 grader jämfört med gårdagens 16.
  • Skapad: 03 JUL 2015 14:43

Hela dagen spelas det gruppspelsmatcher och spänningen ökar när det nu bara återstår några matcher av gruppspelet. För att få spela final i morgondagens tv-sända SM finaler måste man placera sig som etta eller tvåa i gruppen.

Det är SVT som kommer finnas på plats och sända damfinalen som spelas kl. 12.30 samt herrfinalen som spelas kl. 13.00.

Vi fick möjlighet att byta några ord med Fredrik Månsson som kommer att vara expertkomentator tillsammans med SVT´s kommentator under tv-sändningen.

Fredrik har många års erfarenhet från vattenpolon och har både spelat själv, varit tränare och är nu en av våra två domare i Sverige som är kvalificerade att döma internationellt.

Fredrik, vilka lag tror du vi får se i finalen imorgon?
- På herrsidan så tror jag vi kommer att få se Linköping 1 möta antingen Polisen eller Järfälla, vem av dem det blir kommer avgöras när de båda lagen möts i eftermiddag.

- I herrfinalen så tror jag att det kommer att bli en målvaktskamp då de favorittippade finallagen har väldigt bra och rutinerade målvakter.

- I damfinalen så tror jag det kommer stå mellan rutnierade Neptun och ungdomligt entusiastiska Järfälla.

- Damlagens målvakter är i motsats till herrarna inte så erfarna i mål men det finns flera intressanta utespelare att hålla ett litet extra öga på.

fredrik

Om ni inte kan vara på plats imorgon lördag, se finalerna och hör Fredrik på SVT!

Skribent: Nathalie Dahlqvist

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...