Hoppa till sidans innehåll

Information om serieverksamheten 2013/2014

04 NOV 2013 14:32
Nedan följer en del allmän information gällande serieverksamheten för säsongen 2013/2014.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2014 10:27

 

Elitserien herrar

Elitserien spelas i år med sex lag (Järfälla, Hellas, Polisen, Linköping, Karlstad och SKK) och grundserien spelas i tio omgångar med hemma-/bortamatcher. 

Final Four

De fyra bästa lagen kommer att spela ett Final Four som bestämmer vilka lag som möts i semifinal. Final Four spelas i år i en omgång den 14-16 mars i Eriksdalsbadet, Stockholm.

Semifinaler

Årets semifinaler kommer att spelas den 7-8 april i Eriksdalsbadet i Stockholm. Spelordningen är att ettan och fyran från Final Four möts i den ena semifinalen och tvåan och trean från Final Four möts i den andra semifinalen. Semifinalerna spelas i bäst av två matcher.

Finalspel

Årets finalspel kommer att spelas den 9-11 maj i Eriksdalsbadet i Stockholm. Vem som vinner brons kommer att avgöras i en match och finalen kommer att avgöras i bäst av tre matcher.

  

Damserien

Damserien består i år av tre lag (Järfälla, Neptun och Polisen) och grundserien spelas i formen hemma-/bortamatcher.

Semifinal

Tvåan och trean i damserien kommer att mötas i semifinal i bäst av två matcher den 7-8 april i Eriksdalsbadet. Ettan i damseriens grundserie är direktkvalificerad för finalen.

Final

Finalen i damserien kommer att spelas den 9-11 maj och kommer att avgöras i bäst av tre matcher.

 

Allsvenskan

Årets Allsvenska spelas med fyra lag (LUGI, Falun, Västerås och Göteborg) och spelas i fyra omgångar där varje förening anordnar en turnering vardera. De två bäst placerade lagen kvalificerar sig för Elitseriekvalet.

 

Elitseriekval

Kvalet till nästa års elitserie spelas mellan de två sämst placerade lagen i Elitseriens grundserie och de två bäst placerade lagen i Allsvenskan. Om något av de två bäst placerade lagen i Allsvenskan inte ställer upp i Elitseriekvalet så går platsen till nästkommande lag. Tid och plats för Elitseriekvalet kommer att anslås så snart det är bestämt.

 

Junior-SM

JSM-serien kommer i år att spelas under hösten och finalspelet spelas den 11-12 januari i Eriksdalsbadet i Stockholm. Åldern för årets Junior-SM är födda 1995 eller senare.

 

USM A

USM A-serien kommer i år att spelas under våren och var finalspelet kommer att spelas kommer att anslås så snart det är bestämt. Åldern för årets USM A är födda 1996 eller senare.

 

USM B

USM B-serien kommer i år att spelas under hösten och finalspelet spelas den 25-26 januari i Höganäs. Åldern för årets USM B är födda 1998 eller senare.

 

USM C

USM C-serien kommer i år att spelas under våren och var finalspelet kommer att spelas kommer att anslås så snart det är bestämt. Åldern för årets USM C är födda 2000 eller senare.

 

SSF ser fram emot en spännande säsong i alla serier och hoppas på många bra och jämna matcher!

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...