Hoppa till sidans innehåll

Hellas & Järfälla Svenska Juniormästare i Vattenpolo

23 JAN 2018 16:53
För en vecka sedan tog Hellas SM-Guld i USM-B Mix. I söndags gjorde man om bragden när man blev Svenska Juniormästare för killar. Järfällas tjejer vars halva lag var med om att bli Svenska Cupen mästare i december 2017 för damer övertygade även dem.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2018 11:10

 

Killarnas final som spelades mellan Järfälla-Hellas förväntates bli en tuff fajt efter lördagens mycket jämna gruppspels match lagen emellan. I finalen satte Hellas tonen tidigt och ledde med övertygande 2-9 efter två perioder. Järfälla kom aldrig in i matchen utan Hellas kunder vinna med övertygande 5-15.

Damernas final hade liknande förutsättningar efter en jämn gruppspelsmatch lagen emellan. I finalmatchen följdes lagen åt resutatmässigt upp till 5-5 en bit in i andra perioden. Därefter la Järfälla i en högre växel och gick ifrån till en 11-6 ledning innan perioden var till ända. Därefter hade SKK svårt att komma tillbaks in i matchen. Järfälla kunde tillslut vinna med övertygande 16-8.  

Stor matchvinnare i Järfälla var Engla Lindman-Long som stod för hälften av lagets 16 mål i finalen. Även Malin Andersson övertygade med fem fullträffar i finalen.

I killarnas match om 3:e pris mellan arrangörsföreningen LUGI Eurofinans och Neptun var matchen resultatmässigt jämn i två perioder. Därefter drog LUGI ifrån och vann slutligen med 14-4. I damernas bronsmatch var Linköping numret för stora för Team Skåne som tidigt hamnade i ett underläge man sedan inte kunde hämta sig från. Linköping vann matchen med övertygande 18-3.

Förutom några smärre missar i sekretariatet blev arrangemanget i Lund en lyckad tillställning med många matcher, bra domarinsatser, samt god stämning både på läktare och plan. 

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...