Hoppa till sidans innehåll

Final Four är igång

15 MAR 2014 17:31
Final Four, som spelas mellan de fyra främsta herrlagen i Elitserien, startade igår och fortsatte under lördagen med tre matcher. Polisen har tagit ledningen i tabellen men både Järfälla och Hellas har fortfarande chans att nå den åtråvärda förstaplatsen.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2014 10:27

På fredagkvällen möttes Hellas och Järfälla och där stod Hellas för en liten skräll genom att besegra Järfälla med 5-4, mycket tack vare bra spel av Hellas målvakt Magnus Stangenberg. Detta var Järfällas blott andra förlust för året och kan bli en kännbar förlust inför kommande slutspelsmatcher.

Lördagen bjöd på tre matcher och i den första möttes seriesegraren Polisen och Hellas. Hellas fortsatte sitt fina spel från gårdagen och hade ledningen med 7-3 i halvtid och hade här Polisen rejält i gungning. Hellas tröttnade dock i den andra halvan av matchen och Polisen kunde i slutskedet gå ikapp och förbi och vann till slut en spännande match med 9-8. Stor segerorganisatör i Polisen var Andreas Hartzell som stod för fem mål och såg till att Polisen kunde behålla sin förlustfria svit i serien.

Den andra matchen för dagen stod mellan Järfälla och Linköping. Linköpings unga lag började matchen bra och höll jämna steg med Järfälla under halva matchen. I den tredje perioden så la dock Järfälla in en högre växel och kunde till slut vinna matchen med 12-8.

Linköping fick sedan ingen tid att ladda utan ställdes mot Polisen i sin nästa match. Ett tröttkört Linköping blev avhängt redan i den första perioden som Polisen vann med hela 8-2. Matchen kändes avgjord men Linköping ska ha en eloge för att de aldrig slutar att spela. De andra och tredje perioden är jämna men i sista så kan Polisen rinna iväg i målprotokollet och segersiffrorna skrivs till 22-9 i Polisens favör.

Imorgon spelas två matcher då Hellas möter Linköping och Polisen möter Järfälla. Matchen mellan Polisen och Järfälla blir helt avgjorande vilket lag som slutar etta i tabellen. Beroende på resultatet i den matchen så har även Hellas en liten chans att nå förstaplatsen.

 

Resultat:

Järfälla - Hellas 4-5

Polisen - Hellas 9-8

Järfälla - Linköping 12-8

Polisen - Linköping 22-9

 

Tabell efter två matcher för varje lag:

Polisen 4 poäng

Hellas   2 poäng

Järfälla  2 poäng

LSF       0 poäng

 

 

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...