Hoppa till sidans innehåll

Ett fantastiskt SM i Beach-vattenpolo är över

07 JUL 2014 13:58
Efter tre härliga dagar i Borås så vill jag sammanfatta SM i Beach-vattenpolo med ett par rader. Jag trodde att det skulle vara svårt att toppa förra årets turnering i Halmstad men så här ”dagen efter” så känns årets turnering faktiskt snäppet bättre
  • Uppdaterad: 06 JUN 2016 17:13

Termometern i vattnet visade på 17 grader och jag kan inte annat än imponeras av alla spelares insatser i det kalla vattnet. Utan att klaga hoppar alla i och kör för fullt och det är helt enkelt bara att lyfta på hatten för det!

 

Planering och spelplats

Första gången jag, Karl-Erik Sjösten och Lasse Tannerfalk besökte Borås för att planera hur evenemanget skulle se ut var i december och vi hade redan då siktet inställt på Sandwalls plats, mitt i centrala Borås. Det viktigaste frågetecknet som behövde rätas ut var om det tillräckligt djupt för att kunna spela? Av en slump så var Räddningstjänsten i Borås på plats och gjorde dykningar på just den platsen vi ville spela på, just när vi var där. Efter att vi bett dem mäta bredden och djupet så stod det sedan klart att det var möjligt att genomföra matcherna där vi ville och med facit i hand så blev det en verklig fullträff och en fantastisk arena att spela Beach-vattenpolo på. Jag kan knappt tänka mig att det finns många bättre naturliga arenor att spela Beach-vattenpolo på i Sverige.

 

Tack till alla som varit med under SM i Beach-vattenpolo

Förutom spelarna och ledarna i lagen som bidragit till en fantastisk turnering så finns det även ett par andra personer som bidragit med sitt engagemang som gjort SM i Beach-vattenpolo 2014 mycket lyckat. Karl-Erik Sjösten och Lars Tannerfalk som varit med från dag ett med planerandet av turneringen förtjänar all beröm de kan få för sina insatser. Utan dessa herrar så hade arrangemanget inte närmelsevis varit lika lyckat som det blev. Stort tack från min och Svenska Simförbundets sida!

SK Elfsborg som ställt upp med funktionärer med Linus Johannesson och Thomas Bergh i spetsen. Tack vare dem så fungerade etablering och avetablering av arenan på ett mycket smidigt sätt. Våra två speakers, Hasse Albrektsson och Anders Hellberg som med sitt kunnande tagit arrangemanget till nya höjder. Våra domare Fredrik Månsson, Hasse Lundén, Peter Sundholm och Göran Kron. Julia Freter som under tre dagar bjudit på intressanta referat, intervjuer och bilder från turneringen. Och till sist Ove Axelsson som under tre dagar skött tävlingsadministrationen på ett förtjänstfullt sätt.

Efter att ha sett finalmatcherna på SVT så känns det även bra att kunna konstatera att Beach-vattenpolo är en riktigt attraktiv sport i TV och vår expertkommentator Fredrik Månsson löste sin något ovana uppgift på ett riktigt bra sätt.        

 

Ha en bra sommar

Jag säger avslutningsvis grattis till Neptun och Linköping som vann två spännande finaler. Nu stänger vi vattenpolosäsongen 2013/2014 och ser fram emot en ny spännande säsong i både vattenpolo och Beach-vattenpolo. Jag önskar alla personer som är engagerade inom vattenpolo en riktigt bra sommar och hoppas att de som deltagit i SM i Beach-vattenpolo har med sig bra minnen därifrån från Borås.

 

/Peter Hodor, Projektledare SM i Beach-vattenpolo

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...