Hoppa till sidans innehåll

Dubbla SM-Guld till Järfälla

02 JUN 2019 14:16
Precis som förra året tog Järfälla hem SM-guldet både för dam & herr seniorer. I damfinalen slog man LUGI med 9-4. I herrfinalen mötte Järfälla som de senaste två åren Polisen. Det blev tredje finalvinsten i rad för Järfälla, denna gång med 5-9.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2019 14:16

Järfälla dam, svenska seniormästare i vattenpolo 2019.

Damernas SM-final i vattenpolo började jämnt. Efter första perioden hade Järfälla en 2-1 ledning. I den andra tog Järfälla kommandot och gick ifrån till en 5-1 ledning. Järfälla skapade många chanser och LUGI:s målvakt Madeline Svärdby fick göra en del fina räddningar och höll nere siffrorna i matchen. Även Järfällas målvakt Malin Andersson fick göra några ingripanden men det var framförallt Järfällas starka försvarsspel som höll LUGI från att skapa riktigt farliga lägen. De två sista perioderna blev målmässigt jämnare, där Järfälla vann tredje perioden med 2-1 medans den sista slutade oavgjort, 2-2. 

Järfälla vann framförallt genom ett bra teamwork där alla spelare gjorde sin del av lagarbetet. Målmässigt hade man fyra 2 målskyttar som bidrog framåt. En av dessa var matchens lirare Melisa Niskanen. I LUGI var båda målvakterna; Madeline Svärdby och Linn Larsson bra. Likaså var Nadja Carlborg med sina två mål och sitt hårda arbete framträdande i sitt lag. 

Järfälla herr, svenska seniormästare i vattenpolo 2019.

Herrarnas final mellan Polisen-Järfälla var dramatisk och intensiv. Polisen hade ledningen med 2-1 efter första perioden. I den andra perioden växlade lagen bollinnehav och målchanser. Matchen böljade och bjöd på både fysiskt närkampsspel, mycket vilja och fina räddningar. Resultatet efter andra perioden var 4-4 och matchen var en öppenhistoria.

Tredje perioden blev mål snål med endast ett mål som gav Järfälla ledningen med 4-5. Målchanser saknades inte men två utmärkta målvakter i form av Jose Veganzones i Polisen och Francesco Sacco i Järfälla stod båda för många fina räddningar och höll nere målsiffrorna. I inledningen av fjärde perioden lyckades Järfälla öka på sin ledning till 4-6. De satte press på hemmalaget att komma ikapp och öppnade upp matchen något. Polisen reducerade till 5-6, två minuter in i sista perioden, närmare kom man inte. Järfälla ökade istället på sin ledning och fastställde till slut matchresultatet till 5-9. Med undantag från sista halvan av sista perioden var matchen jämn, fartfylld och spännande.

Förutom redan nämnda målvakter var det många bra spelarprestationer i båda lagen. Vald till finalmatchens bästa spelare blev Andreas Sahlberg i Järfälla som tillsammans med Richard Bjerén var en av Järfällas två måls skyttar. Att Järfälla till slut stod som segrare får ändå anses rättvist sett över hela matchen. Järfälla tog med segern sin tredje raka SM-final seger mot lokal konkurrenten. SM-finalerna var välbesökta med mycket folk på läktaren som höjde stämningen med både hejaklackar och samba komp. Polisen gjorde en bra match men räckte inte hela vägen. Man får vänta ytterligare ett år innan man får chansen att ta sitt första herr senior SM-guld sedan 1997.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...