Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger till Järfälla

11 DEC 2017 16:33
Det blev Järfälla som stod högst på tronen när Svenska Cupen i vattenpolo spelades under helgen i Eriksdalsbadet, Stockholm. Både Järfällas damer och herrar gick obesegrade genom turneringen.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2017 08:25

Järfälla Herr - Svenska Cupen Mästare 2017. Järfälla Dam - Svenska Cupen Mästare 2017.

 

Järfällas herrar tappade en poäng under grundspelet då man spelade lika mot sina finalmotståndare Linköping. Gruppspelsmatchen var en jämn tillställning som slutade 4-4. När så lagen möttes på nytt i finalen på större plan var tongångarna annorlunda.

Järfällas var det lag som bäst anpassade sig till den fysiska toleransnivå som domarna lagt ribban på. Linköping hade svårt att få sin ”gameplan” i rullning utan körde fast gång efter annan i Järfällas fysiska försvarspel.  Efter en jämn förstaperiod drog Järfälla ifrån i den andra perioden till en 4-0 ledning. En ledning man sedan höll och utökade och vann tillslut med en betryggande 8-1 vinst.

I match om 3:e-4:e plats gjorde Polisen-Hellas upp om Bronsplatsen. Efter en jämn förstaperiod som slutade 1-1, vann sedan Polisen resterande perioder och matchen med 9-5.

I damserien tappade Järfälla inte en poäng under hela cupspelet. Efter en väldigt jämn semifinal gick Polisen till final efter uddamåls seger med 8-9 mot Neptun. I finalen stod Polisen upp bra mot Järfälla i tre perioder. Till slut stod Järfälla som vinnare med en relativt betryggande seger med 7-3.

Den nya vandringspokalen för Svenska Cupen hamnade båda i Järfälla efter att svensk vattenpolo åter väckt liv i den gamla cupen. De första inristningarna på de nya pokalerna bär föreningsnamnet Järfälla.  Om ett år får vi se om dem kan göra om bedriften eller ifall någon annan förening lyckas åstadkomma en liknande dubbelseger.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...