Hoppa till sidans innehåll

Från gruppspel till slutspel

01 JUL 2017 23:46
Beachvattenpolo-SM fick en fantastisk andra dag i Viskan med 18 grader i vattnet, sol, värme och mycket publik som ramade in lördagens matcher vid Sandwall plats.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2017 00:03

Under dagen spelades gruppspelet färdigt för damerna och övergick sedan till slutspel för både herr och damer. 

I damernas semifinal slog Neptun-Lugi Lightning med 9-4, och kvalificerade sig till damfinalen. I den andra damsemifinalen slog Järfälla-Linköping slagkraftigt med 7-1 och blev därmed Neptuns finalmotståndare.

Både Neptun och Järfälla har övertygat under dagens spel och var väl förtjänta av sina finalplaceringar. Flest mål i damerans matcher under lördagen gjordes av Lovisa Hedman i Linköping som stod för 5 mål. 4 mål gjorde Karin Englund i Neptun.

I herrarnas slutspel var semifinalen mellan Polisen Säpo-Ängelholm en välspelad och jämn tillställning där Ängelholm under lång tid låg i ledningen. Med hjälp av två utvisningar för Ängelholm i andra perioden, och starkt spel från Järfälla bröderna Andreas och Mattias Sahlberg samt Niklas Nord kunde Polisen tillslut vinna med 13-8.

I andra semifinalen gick Linköping 1 ut starkt mot Hellas Masters och vann med betryggande 15-2. Hellas hade svårt att överlista Markus Zdolsek i Linköpingsmålet som tillsammans med ett effektivt försvarspel och snabba spelvändningar av Christopher Vang var klassen bättre än sina motståndare.

Christopher var dagens nästbästa målskytt med 12 mål, endast slagen av Adam Peter som stod för 15 mål under lördagens två slutspelsmatcher för sitt lag Karlstad.

Dagens målrikaste fight stod mellan Karlstad-SKK som slutade 23-10 till Karlstad. Mål snålast blev det i den efterkommande matchen mellan Lugi Sharks-Hellas Master som Hellas vann med 2-4.

Morgondagen som är turneringens tredje och sista dag kommer bestå av placeringsmatcher för samtliga lag. Första placeringsmatcherna börjar kl 09.00 där lagen gör upp om placeringarna 13-16. Kl 12.00 går damfinalen och kl 13.00 är det grand final med herrarnas final och därefter prisutdelning.

Mycket talar för två tuffa finalmatcher där turneringens fyra starkaste lag gör upp om den ädlaste medaljen och äran att få stoltsera som svenska mästare i Beachvattenpolo 2017 för dam och herrlag. Må bästa lag vinna…

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...