Hoppa till sidans innehåll

Dags för semifinaler

11 APR 2016 10:57
I helgen spelades de sista matcherna i herrarnas Final four och i damernas Elitserie. Det är nu klart vilka lag som möts i semifinalerna och det blir en repris på fjolårets semifinaler.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2016 17:13

Semifinal 1 herrar Järfälla – Polisen

Polisen hade grepp om tredjeplatsen i Final four men förlorade på söndagen mot Hellas i en tät match. Laget ställs därmed mot seriesuveränen och fjolårsmästarna Järfälla i en repris på förra årets semifinal lagen emellan. Järfälla har inte varit lika dominant i serien i år och förra året avgjordes semifinalen i två mycket täta matcher. Mycket talar för att årets semifinal ska bli precis lika jämn men Järfälla går in i den som knappa favoriter.

 

Semifinal 2 herrar Linköping – Hellas

Hellas och Linköping möts i den andra semifialen sedan Hellas spelat upp sig till tredjeplatsen. Denna semifinalserie känns mycket oviss på förhand och fjolårets semifinalmatcher lagen emellan var två täta matcher. Hellas är traditionsenligt ”slowstarters” och frågan är om de kan växla upp tillräckligt för att vinna över Linköping? Semifinalserien får ses som en 50/50-duell och det är Hellas som har revansch att utkräva.

 

Semifinal 1 damer Järfälla – Turbo Aqualek Polisen

Järfälla får som seriesegrare möta Turbo Aqualek Polisen i den första semifinalen. I förra årets semifinal så kunde Järfälla relativt enkelt gå vidare till final och mycket pekar på att det är Järfälla som kommer att spela årets final. Turbo Aqualek Polisen har endast vunnit en match i årets serie men har spelat flera jämna matcher. Kan laget höja sitt spel och utmana Järfälla om finalplatsen?

 

Semifinal 2 damer Linköping – Neptun

Unga Linköping har gjort en bra säsong och har plusstatisk på fjolårsmästarna Neptun. Förra året gjorde laget två mycket bra semifinaler och var nära att lyckas knipa finalplatsen. Årets möte mellan lagen känns på förhandhelt öppet och blir det Neptuns rutin eller Linköpings ungdomliga energi som fäller avgörandet vilket lag som tar finalplatsen?  

 

2016 års SM-finalspel avgörs den 14 maj i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 

Spelschema semifinaler

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...