Hoppa till sidans innehåll

Berne Andersson, årets Stickan Ohlsson stipendiat

19 NOV 2019 16:56
För sjätte året i rad delar Stockholmspolisens IF tillsammans med Svenska Simförbundet ut ”Stig Ohlssons ledarskapsstipendium”. I år gick priset till eldsjälen och pololedaren, Berne Andersson i Föreningen Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2019 16:56

En lycklig pristagare av ”Stig Ohlssons ledarskapsstipendium” 2019, Berne Andersson tillsammans med prisutdelare, Jan Lundin, ordförande i Stockholmspolisens IF.  Foto: Britta Hassler.

Priset delas ut till en ledare inom svensk simidrott som i sann ”Stickan Ohlsson anda” utmärkt sig för sitt entusiastiska arbete för simidrotten i allmänhet och sin förening, distrikt/region eller på nationell nivå i synnerhet. Stickan var i första hand en ledare inom simningen men hade även ett förflutet som polospelare i Stockholmspolisens IF. Förutom sitt ihärdiga arbete för Stockholmspolisen IF var han även aktiv på regions nivå och på förbundsnivå som ledare inom simningen.

I fallet med årets stipendiat Berne Andersson kan man räkna in samtliga nivåer då hans arbete är och har varit gränsöverskridande, från förening, till region och på nationell nivå. Berne Andersson har de senaste åren varit något av Svensk vattenpolos ansikte utåt och det har inte gått juryn för Stickan Ohlssons ledarstipendium osedd förbi.

Priset som i vanliga fall delas ut i samband med SM i simning delades i år ut i vid Nordiska Mästerskapen i vattenpolo för ungdom & juniorer som spelades i Eriksdalsbadet, Stockholm samma helg som SM i simning hölls i Eskilstuna.

Det var en lyckligt ovetande pristagare som fick höra sitt namn läsas upp för det hedervärda priset ”Stickan Ohlssons ledarskapsstipendium” samtidigt som han själv var i högsta beredskap för att dela ut priser i Nordiska Mästerskapen i vattenpolo.

Förutom äran tilldelas pristagaren en summa på 20 000:- för sitt arbete i sann Stickan Ohlsson anda för Svensk Simidrotts utveckling i allmänhet, och i Bernes fall svensk vattenpolos utveckling i synnerhet.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...