Hoppa till sidans innehåll

Beachpoloturnering i Göteborg

20 AUG 2019 10:59
Den 17-18 augusti spelades det för första gången en beachvattenpolo turnering i Delsjön i samband med Göteborgs Simmet.
  • Skapad: 20 AUG 2019 10:59

Rapport från Gothenburg Beach Water Polo i Delsjön:

Bland de svenska klubbarna fanns Ran, Ängelholm och Upsala representerade samt ett mixad lag med svenska och holländska spelare under namnet Shiny Shrimps. Sammanlagt hade vi 8 deltagande lag. Turneringen spelades i mixed lag, där det alltid behövde vara minst en damspelare på plan.

Beachvattenpoloplan i Delsjön.

Lördagen började med gruppmatcher på förmiddagen. Tyvärr var vädret inte på vår sida denna dag och regnet vräkte ner på spelarna. Detta stoppade inget av lagen att spela sina matcher. Vinnarna i respektive grupp blev Ängelholm och Shiny Shrimps, som därmed kvalificerade sig direkt till semifinalerna.

Ängelholms lag redo för match.

Även då grillkvällen inte blev av på grund av det dåliga vädret så hade vi en trevlig kväll gemensamt med samtliga lag på helgens boende där det bjöds på mat och en frisbeematch.

Gemensam kvällsaktivitet.

Söndagen bjöd på betydligt bättre väder och även solen var framme för det mesta. Precis bakom planen avgjordes det både JSM, USM och SM i öppet vattensimning i Göteborg Sims årliga arrangemang av Göteborgs Simmet.

Beachvattenpolo och öppet vattensiminng i Delsjön.

Då ett av Göteborgslagen föll bort spelade de andra två en kvalmatch mot varandra där vinnaren gick vidare till kvartsfinal.

Göteborg Sjöstjärnorna mot Göteborg Sjökorna.

Sedan var det dags för den första kvartsfinalen där båda Ran lagen möttes och Ran 1 lyckades ta sig vidare till semifinalen. I andra kvartsfinal var det Upsala som tog sig vidare mot Göteborg. I semifinalerna vann sedan Ängelholm mot Ran 1 och Shiny Shrimps mot Upsala och var därmed båda redo för final på eftermiddagen.

Match om plats 5 mellan Göteborg Sjöstjärnorna och Ran 2 vinnare Ran 2.

Upsala mot Ran 1 i bronsmatchen – vinnare Ran 1.

Inte alla dagar man behöver ro ut domaren till spelplanen.

I finalen möttes Ängelholm och Shiny Shrimps för första gången. Matchen började försiktigt på båda sidorna och det tog några minuter innan Shiny Shrimps tog ledningen. Denna behöll laget fram till halvlek, men Ängelholm kortade in hela tiden och lyckades till slut få 2 av Shiny Shrimps spelarna matchutvisade. Med endast två spelare på plan lyckades inte Shiny Shrimps stå upp mot Ängelholm som tog hem vinsten i första upplagan av Göteborgs Beach Water Polo turneringen.

Ängelholm mot Shiny Shrimps i final – vinnare Ängelholm.

Prisutdelning – Gothenburg Beach Water Polo.

1a plats: Ängelholm, 2a plats: Shiny Shrimps, 3e plats: Ran 1.

Göteborg Sim vill härmed tacka alla deltagande lag, funktionärer, föräldrar och engagerade ledare från vår och andra föreningar! Utan er hade detta inte varit möjligt. Hoppas vi ses igen nästa år!

/Julia Freter

Skribent: Julia Freter
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...