Hoppa till sidans innehåll

Vattenpolospel i Sydafrika

27 APR 2018 10:36
Järfällas herrpololag var den 5-8 april inbjudna att spela Currie Cup 2018 i Johannesburg, Sydafrika. Turneringen räknas inofficiellt som de Sydafrikanska mästerskapen där, utöver Järfälla, de 11 bästa klubbarna samt Sydafrikas U18-landslag deltog.
  • Uppdaterad: 27 APR 2018 12:32

Statusen på turneringen är hög i landet. Det visar sig bland annat i att spelare som tillvardags håller till i Europa reser hem för att få chansen att visa upp sig för landslagsledningen och hemmapubliken. En lyckosam insats i Currie Cup kan innebära en plats i det sydafrikanska landslaget, en chans många av spelarna vill ta vara på. 

Järfälla förberedde sig för turneringen med ett 10 dagar långt träningsläger i Kapstaden där man fick flera tuffa träningsmatcher mot några av topplagen i staden. I turneringen var lagen seedade och uppdelade i två grupper. Alla lagen spelade 6 matcher vardera i gruppspelet, där Järfälla hade siktet inställt på en topp tre-placering för att få spela om medaljerna. Efter tre vinster och två förluster på de första fem matcherna väntade en avgörande match mot Gauteng Eagles för att ta tredjeplatsen. Kampen blev mycket jämn och tuff inför en stor publik. Järfälla drog dock det kortare strået och föll med 9-10. Laget laddade dock om till placeringsmatcherna, där man avslutade med två vinster vilket resulterade i en 7:e plats. 

Lägret och turneringen blev mycket lärorikt för Järfälla, med 8 träningar och 15 matcher på drygt två veckor. Det var en väldigt tuff och fysisk vattenpolo som spelades, men utan att spelet blev onödigt fult. JS herrar kunde stå upp bra mot alla lag i början av matcherna, men det var tydligt att topplagen i Sydafrika höll en högre fysisk nivå och hade mer vana av att spela tuffa matcher på den här nivån. 

Järfälla-spelarna Engla, Malin, Vilma och Klara var också med på lägret, och fick spela turneringen med ett sydafrikanskt damlag och ett U18-lag. Tjejerna fick en stor roll i båda lagen, och bidrog starkt till att det yngre laget tog brons i U18-turneringen.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...