Hoppa till sidans innehåll

Tidigare sammandrag i Allsvenskan

27 MAR 2020 16:52
Helgen den 7-8:e mars samlades Göteborg Sim, HÄVP, Falun och SKK i Borås simhall för en spelhelg i Allsvenskan. Under helgen spelades sammanlagt 6 matcher mellan lagen. Det blev sista spelomgången i Allsvenskan denna säsong.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2020 16:52

Sammandraget blev en både rolig och effektiv spelhelg som minimerade antalet resor för klubbarna. Publiken bjöds på flera jämna matcher in i sista sekunderna av speltiden. Utöver seriespelet passade även Göteborg och HÄVP på att spela en träningsmatch för ungdomar.

Göteborg Sim – Falun: 11-10

Första matchen under helgen bjöd på ett spännande möte. Under första perioden tog Göteborg ledningen i matchen, men endast med ett fåtal mål. Falun kämpade sig tillbaka och lyckades jämna ut matchen i tredje perioden till 6-6 och höll jämna steg fram till 9 sekunder kvar på matchen då Oskar Rutqvist avgjorde matchen för Göteborg genom sitt 5:e mål i matchen.

 

HÄVP – SKK: 15-7

Till skillnad från matchen innan så klev HÄVP in från början och säkrade sig en tidig ledning med 4-1 efter första perioden. Detta släppte laget aldrig och genom ett säkert försvar och farligt anfallsspel tog man hem vinsten.

 

Mycket publik i Borås

 

Skottläge för HÄVP 

Träningsmatch Göteborg Sim – HÄVP:

Det spelades även en träningsmatch mellan Göteborg och HÄVP som uppskattades av samtliga ungdomar. Man har mötts ett flertal gånger men har mycket man kan lära sig av att spela mot varandra.

HÄVP – Falun: 18-9

Lördagens sista match inleddes återigen med en snabb ledning av HÄVP efter första perioden med 3-1. Falun kämpade ikapp under andra perioden till en tillfällig ställning på 5-4, men sedan rasslade det till från HÄVPs håll som klev in och utvidgade sin ledning till 6-4. I tredje perioden drog HÄVP ytterligare ifrån, mycket tack vare sin starka spelare Moulham Abboud som gjorde totalt 7 av HÄVPs mål under matchen.

Ett glatt HÄVP efter dagens vinster

 

Falun - Göteborg Sim: 12-12

Tidigt på söndagsmorgon satte första matchen igång, som återigen var jämn in i sista sekunderna. Denna gång var det inget av lagen som lyckades avgöra matchen och den slutade oavgjort.

 

Falun - HÄVP: 9-19

Även andra matchen mellan lagen slutade med en tydlig vinst för HÄVP, som dominerade matchen igenom.

 

Göteborg Sim - SKK: 11-11

Göteborg inledde starkt och avgjorde första perioden 5-2, vilket man inledningsvis även kunde försvara i början på andra perioden. Sedan hittade SKK tillbaka in i matchen och kom ikapp till 7-7 genom sista målet i tredje perioden. Fjärde perioden började med att Göteborg lyckades få ett försprång med tre mål, som SKK tog igenom de sista minuterna. Samuel Klockerud lyckades med 4 sekunder kvar på matchen få in ett sista mål för sitt SKK och därmed slutade matchen oavgjort.

Göteborg Sim vill passa på att tacka samtliga lag som ställde upp i sekretariat och hjälpte till, domarna för deras insats och även Borås simhall för all hjälp. Ett extra stort tack till Lars Tannerfalk för sin insats för att det skulle bli en lyckad helg!

 //Göteborg Sim

Skribent: Julia Freter
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...