Hoppa till sidans innehåll

Slutspel Junior-SM dag 1

11 JAN 2014 17:26
Årets slutspel i Junior-SM spelas i helgen Eriksdalsbadet och idag har det spelats en final på damsidan och två semifinaler på herrsidan.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2014 10:27

Final 1 damer

Järfälla-Linköping 6-2 (2-1, 1-1, 1-0, 2-0)

Damernas final avgörs i bäst av två matcher och spelas mellan Järfälla och Linköping. I grundserien har Järfälla och Linköping mötts två gånger och båda gångerna har Järfälla avgått med segern. Det var därmed ett revanschsuget Linköping som kom till finalspelet.

Matchen började avvaktande och inget av lagen tog riktigt tag i spelet. Från läktaren kändes det som att den trevande inledningen kunde bero på finalnerver och de första minuterna bjöd inte på många chanser. Närmast mål i inledningen var Linköping med ett ribbskott men i anfallet därpå kunde Järfälla kontra in 1-0 genom Louise Hazell som därmed öppnade målskyttet. Järfälla hade bud på fler mål men Linköping kämpar istället till sig en straff som förvaltas på bästa sätt till kvittering 1-1. Mot slutet av perioden får Järfälla chansen till man mer-spel och Sandra Elias utnyttjar detta genom att göra 2-1 till Järfälla som därmed vinner den första perioden.

I den andra perioden tar Järfälla över spelet mer. Linköpings målvakt blir räddad av sin ribba inte mindre än tre gånger men till slut så får hon släppa in ett mål från centerpositionen när Järfälla utökar sin ledning till 3-1. Linköping reducerar dock snabbt i man mer-spel genom ett skott av Lovisa Edman från vänsterkanten. Linköping har även ett friläge på gång i slutet av perioden men Järfälla räddas av slutsignalen och leder med 3-2 när halva matchen är spelad.

Den tredje perioden börjar med ett stolpskott av Linköping men i anfallet efter kan Järfälla sätta viktiga 4-2 via ribban. Perioden präglas av många bra lägen för Järfälla som man dock inte lyckas förvalta och Linköping hänger sig kvar i matchen. Linköping har även en boll inne i mål men då är det avblåst för foul och perioden slutar 1-0 till Järfälla som leder matchen med 4-2 inför den sista perioden.

Den avslutande perioden tillhör Linköping spelmässigt men Järfälla resultatmässigt. Järfälla gör ett tidigt mål genom Louise Hazell och Linköping skapar sedan chans på chans utan att lyckas göra mål. Linköping har bl.a. två ribbträffar innan Louise Hazell kan spika slutresultatet till 6-2 till Järfälla mot ett något defensivt Linköping sett till hela matchen.

Linköping har fortfarande möjlighet att vända på finalen men måste vinna med minst fem mål i Final 2 imorgon för att snuva Järfälla på guldet. Final 2 spelas kl. 09.15 imorgon.

Matchens lirare utsågs Järfällas målvakt Evi Antoniadis till.


Målskyttar:

Järfälla: Louise Hazell, 4, Sofia Hallbäck 1, Engla Lindman-Long 1

Linköping: Lovisa Edman 1, Emmeli Edman 1

 

Semifinal 1 herrar

Hellas-Linköping 9-26 (1-7, 3-5, 1-6, 1-8)

Semifinalen mellan Hellas och Linköping blev aldrig den spännande match som förutspåtts utan Linköping kunde ganska enkelt utmanövrera Hellas. Hellas kom till spel något försvagade då deras ordinarie målvakt inte kom till spel.

I början av matchen stretade Hellas emot bra men Linköping kunde trots det gå upp till en 3-0 ledning. Hellas tar sedan chansen att hänga på genom att göra 1-3 genom Azer Maric men Linköping äger perioden fullständigt och när Jakop Krüger gör 7-1 till Linköping på en kontring så har man skaffat sig en betryggande ledning efter den första perioden.

Den andra perioden börjar med en chans för Linköping som räddas av Hellas målvakt och i anfallet efter gör Hellas 2-7 genom Denis Cumurija. När Hellas även reducerar till 3-7 tänds ett litet hopp att man ska kunna vända på detta men Linköping svarar genom att göra fyra raka mål. Hellas kan bryta den sviten genom att med sekunden kvar av den andra perioden reducera till 4-12 genom ett skott i nättaket av Pavlos Antoniadis.

Efter den långa pausen börjar Hellas den tredje perioden bra genom att göra 5-12 men resten av perioden präglas av tama avslut av Hellas och enkla mål för Linköping. Linköping kommer ofta fria med Hellas målvakt och vid målet som betyder 17-5 så är t.o.m. två spelare helt fria med Hellas målvakt. Linköping vinner perioden med 1-6 och leder med 18-5 inför den sista perioden.

I den sista perioden så orkar inte Hellas stå emot och Linköping vinner den med hela 8-1. Hellas försöker genom att lämna kvar en spelare i anfallet när Linköping har bollen men när man inte förvaltar de lägena man får genom detta så blir det för tungt. Linköping vinner till slut med 26-9 och matchen avslutas genom en snygg lobb i mål av Linköpings Hans Zdolsek.

Linköping var numret större än Hellas idag och vinner matchen rättvist. Till matchens lirare utses Hans Zdolsek i Linköping.


Målskyttar:

Hellas: Azer Maric 5, Denis Cumurija 2, Stefan Mikaelsson 1, Pavlos Antoniadis 1

Linköping: Jakop Krüger 7, Arun Uppurugundi 6, Henrik Ernstsson 4, Hans Zdolsek 3, Assar Levin 2, Joel Berglez 2, Tomas Bejgrowicz 1, Carl-Johan Wellander 1Semifinal 2 herrar

Järfälla-Ängelholm 24-3 (10-0, 3-0, 6-0, 5-3)

Semifinal 2 på herrsidan blev en enkel resa för storfavoriten Järfälla. Ängelholm kunde inte stå emot idag och slutresultatet blev 24-3 i Järfällas favör, som även såg ut att ha både en och två extra växlar att lägga i.

I den första perioden är det mest spel mot ett mål. Järfälla vinner perioden med hela 10-0 och dödar därmed all spänning i matchen. Ängelholm fortsätter dock att kämpa förtjänstfullt och håller nere siffrorna till 0-3 i den andra perioden och Järfälla leder med 13-0 i efter halva matchen.

I den tredje perioden lyfter sig Järfälla igen och gör 6-0 på Ängelholm i perioden och matchen är förstås sedan länge avgjord. I den sista perioden lyckas Ängelholm göra tre mål, ett av Joshua Hansson och två av Selma Hassan, där det sista är en väl förvaltad straff. Slutresultatet skrivs till slut till 24-3 i en match där Järfälla var överlägsna sina motståndare.

Järfälla ställs imorgon mot Linköping i finalen och då kommer laget att behöva spela mer koncentrerat för att vinna. Finalen mot Linköping blir en bättre värdemätare för laget och startskottet för herrfinalen går imorgon kl. 11.45. Till matchens lirare utses Järfällas Gustav Lindman-Long till efter att b.la. ha gjort åtta mål.


Målskyttar:

Järfälla: Gustav Lindman-Long 8, Adam Hassan 3, Anton Orö 3, Erik Rudberg 2, Marton Kizbalazs 2, Arash Lohrasbi 2, Erik Enerstad 1, David Löwgren 1, William Josefsson 1

Ängelholm: Selma Hassan 2, Joshua Hansson 1

 

Imorgon fortsätter slutspelet med finalmatcher och
en bronsmatch på herrsidan.


Tid                Match                                 Lag 09:15             Final 2 damer                      Linköping - Järfälla

10:30             Match om 3:e plats herrar   Hellas - Ängelholm

11:45             Final herrar                         Linköping-Järfälla 

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...