Hoppa till sidans innehåll
Foto: Foto: Magnus & Mattias Leppäniemi © 2011

Semifinaler 5-6 april

03 APR 2014 15:42
I helgen spelas semifinaler i Eriksdalsbadet, Stockholm. På herrsidan möter Polisen-Linköping och Hellas-Järfälla och på damsidan möter Neptun-Polisen.
  • Skapad: 03 APR 2014 15:42


Herrar
I grundserien så visade Polisen styrka genom att gå obesegrade med Järfälla tätt bakom i tabellen. Hellas låg på tredje plats inför Final Four och sista laget in i Final Four var unga Linköping.


I Final Four var det oerhört jämt mellan Polisen, Hellas och Järfälla medan Linköping inte riktigt kunde utmana de andra lagen. När helgen var färdigspelad stod Polisen återigen överst i tabellen och får möta Linköping i semifinal. Hellas slutade på andra plats och får möta Järfälla i den andra semifinalen. Polisen får ses som favorit i den första semifinalen medan semifinalen mellan Hellas och Järfälla känns helt öppen.


Damer
Järfälla stod som segrare när grundserien var färdigspelad på bättre målskillnad i inbördes möte mot Neptun och är direktkvalificerade för SM-final. Därmed är det Neptun och Polisen som möts om den andra finalplatsen där Neptun får ses som favorit efter att ha besegrat Polisen i de tidigare mötena under säsongen.


Spelform
Semifinalerna spelas i bäst av två matcher där den totala målskillnaden avgör vilket lag som går vidare till SM-final. Vid oavgjort efter två matcher så följer straffläggning.


Grundserien i herrarnas Elitserie har spelats med en planlängd på 25 meter men Final Four, semifinaler och SM-finaler kommer att spelas med en planlängd på 30 meter. Damernas matcher spelas som i grundserien med en planlängd på 25 meter.


Spelschema    

Lördag 5 april

Tid Match    Domare
14.20 Neptun – Polisen  F. Månsson/O. Axelsson
15.50 Polisen – Linköping  F. Månsson/K. Eriksson
17.15
Hellas – Järfälla
 L. Tannerfalk/H. Lunden 

 

Söndag 6 april

Tid Match   Domare
13.30
Polisen – Neptun G. Kron/O. Axelsson
15.00
Linköping – Polisen F. Månsson/G. Kron
16.30 
Järfälla – Hellas 
L. Tannerfalk/H. Lunden


   
Välkomna till Eriksdalsbadet för semifinaler den 5-6 April!

Skribent: Andrea Davidsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...