Hoppa till sidans innehåll

SM-finalspel 9-11 maj

05 MAJ 2014 13:00
På fredag startar SM-finalspelet på herr- och på damsidan med de första finalerna mellan Polisen-Hellas samt Järfälla-Neptun. Finalerna avgörs i bäst av tre matcher medan bronsmatchen mellan Järfälla-Linköping avgöres i bäst av en match. Möjligheterna finns för spännande matcher under helgen så ta chansen och kom till Eriksdalsbadet för att se vattenpolo i toppklass!
  • Uppdaterad: 06 JUN 2016 17:13

 

Herrfinal

Finalen på herrsidan spelas mellan Polisen och Hellas. Polisen får ses som knappa favoriter efter att fortfarande vara obesegrade i år men Hellas har den senaste tiden visat upp ett spel som kan bära hela vägen i år.

För Polisen innebär detta den första finalen flertalet år och frågan är om laget lyckas hålla nerverna i styr för att besegra rutinerade Hellas. Nyckelspelare är skytteligavinnaren Andreas Hartzell och han kommer att behöva visa sig från sin bästa sida för att kunna leda sitt lag genom finalserien. Polisen hade en relatvit enkel väg till finalen där man kunde besegra Linköping med stora siffror över två matcher. Nu kommer det att behövas en skarpare insats för att kunna besegra Hellas som säkerligen inte kommer att vika ner sig.

Hellas har spelat ett flertal finaler de senaste åren men har däremot stått som förlorare till sist. Laget kommer med säkerhet brinna av revanschlust och har definitivt kapaciteten för att ta hem guldet igen. Laget har sin bästa målskytt från grundserien i Alexandros Vlastos men en annan nyckelspelare kommer att var målvakten Magnus Stangenberg som i de senaste matcherna har stått för avgörande insatser. Hellas vann en dramatisk semifinal mot regerande mästarna Järfälla som gick till straffar.

Är det Hellas tur i år eller kommer Polisen behålla sin förlustfria svit? Kom ner till Eriksdalsbadet och se själva.  

 

Damfinal

Årets final på damsidan spelas mellan de senaste fyra årens Svenska mästare, Järfälla, och Neptun. Järfälla har kvalificerat sig direkt för finalen i egenskap av vinnare av grundserien medan Neptun tig sig till final via seger över Polisen i semifinalen.

I Järfälla så är det "årets spelare, Louise Hazell, som står för mycket av produktionen framåt och till sin hjälp har hon lagets informella ledare, Sara Lidh. Om dessa två har en bra dag så kommer Järfälla att bli svårtstoppade.

Neptun har ett lag som till stor del bygger på Linköpings framgångsrika årskullar och frågan är om laget är lika samspelt som Järfälla? Lagets målskytte leds av Charlotte Eriksson som blev tvåa efter Louise Hazell i grundseriens skytteliga.

Lagen har vunnit varsin match mot varandra i grundserien och det är således mycket svårtippat vilka som kommer att stå med SM-bucklan i sin hand efter helgen.

 

Bronsmatch herrar  

Bronsmatchen på herrsidan spelas mellan regerande mästarna, Järfälla, och Linköping. Finalmissen var en rejäl missräkning för Järfälla som förlorade en dramatisk semifinal mot Hellas. Laget har vunnit de fyra senaste finalerna och frågan är om de orkar ladda om batterierna till bronsmatchen. Unga Linköping har allt att vinna och bör kunna spela avslappnat och därmed ge Järfälla en match om bronset.

I Järfälla kretsar mycket kring deras ledare på plan, Anton Hanserkers. Han kommer att ha en viktig uppgift i att se till att laget inte underskattar sina motståndare och kommer säkert inte tolerera annat än full fokus på uppgiften.

Linköping ställer upp med ett ungt lag som i sina bästa stunder kan skaka om alla lag i Elitserien. En viktig spelare för dem kommer att vara duktige målvakten Gunnar Ekström som kommer att behöva spela på topp för att laget ska kunna ta hem bronsmedaljen.

 

På lördag kommer även en Poolkampenturnering spelas med 12 deltagande lag. Poolkampen spelas under hela dagen med avbrott för bronsmatchen på herrsidan.

Missa inte chansen att se framtiden för svensk vattenpolo göra upp i bassängen!

 

Schemat för helgen:

 

Fredag 9 maj

18.30 Polisen - Hellas (Final 1 herrar)

20.15 Järfälla - Neptun (Final 1 damer)

 

Lördag 10 maj

10.00 Poolkampen

12.15 Järfälla - Linköping (Bronsmatch herrar)

14.00 Poolkampen

16.00 Polisen - Hellas (Final 2 herrar)

18.00 Järfälla - Neptun (Final 2 damer

 

Söndag 11 maj

14.30 Ev. Polisen - Hellas (Final 3 herrar)

16.00 Ev. Järfälla - Neptun (Final 3 damer)

 

Välkomna till Eriksdalsbadet den 9-11 maj!!

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...