Hoppa till sidans innehåll

Finalspel i gassande sol

29 MAJ 2018 18:00
USM-A Slutspelet i vattenpolo för killar och tjejer födda 2000 och senare spelades den gångna helgen på Tinnerbäcksbadet i Linköping. Precis som föregående år bjöd Linköping på vackert väder och perfekta förhållanden för vattenpolospel utomhus.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2018 08:49

I dagarna två spelades vattenpolo under blå himmel och gassande solsken. I killarnas slutspel möttes fyra jämnstarka lag i form av Hellas, Järfälla, Neptun och RAN. Lag som placerat sig 1:a och 2:a i antingen USM-A norra eller södra serien. Killarnas grundserie i slutspelet bjöd på tuffa fighter som vid två tillfällen fick sitt avgörande på straffar.

I tjejernas serie visade Järfälla sin dominans genom att gå obesegrade genom slutspelets grundserie och sedan slå SKK i finalen med betryggande 14-6. Grundseriematchen mellan SKK-Linköping var den jämnaste matchen i tjejernas gruppslutspel. I början av tredje perioden hade SKK en betryggande ledning med 6-2. En ledning som Linköping tog in på och vid matchen slut hade man kommit upp i fem mål. Matchen slutade 7-5 till SKK.

Matchresultaten från killarnas grundserie visade sig i placeringsmatcherna inte förutse vilket som var det starkaste laget. I grundserien slog Järfälla sina finalmotståndare med 8-6, väl i finalen visade Hellas sin styrka med att tidigt i matchen gå ifrån till en 11-3 ledning. En ledning som Järfälla förvisso reducerade till 11-7 genom fyra sammanhängande mål. Hellas höll dock ut och vann matchen med betryggande 13-8.

I matchen om bronstiteln stod Neptun upp betydligt bättre mot RAN än man åstadkom under slutspelets grundserie då man förlorade med 10-5. I bronsmatchen tog Neptun kommandot från början. I mitten av andra perioden kom RAN igen och matchen stod och vägde vid resultatet 4-4. Innan periodens slut tog Neptun ledningen med 4-5, en ledning man sedan ökade på till 4-7 i tredje perioden. I slutet av matchen tog RAN in på Neptun, men kom adrig ikapp. Neptun höll undan och vann bronsmatchen med uddamålet 7-8.

I samband med prisutdelningen firades framgången med att tränaren Vicente Tirado fick ta ett segerdopp (se bild ovan) ivrigt påhejad av sina spelare. Tränaren i Järfällas damer, Fredrik Nyberg och Hellas tränare Alexandros Vlastos fick även dem traditionsenligt svalka sig med ett segerdopp. 

Järfällas U18 tjejlag och Hellas U18 killag, vinnare i USM-A slutspelet 2018.

Skribent: Stefan Keisu
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...