Hoppa till sidans innehåll

Avgjort i Final Four

16 MAR 2014 15:20
Final Four avslutades idag med två matcher där Hellas besegrade Linköping medan Polisen och Järfälla spelade oavgjort. Det betyder att Polisen blev segrare i Final Four med två segrar och en oavgjord.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:41

Förutsättningarna inför dagen var att Hellas var tvungna att besegra Linköping för att vara säkra på att komma minst trea medan Järfälla skulle sluta etta i tabellen vid seger över Polisen med minst två mål.

Linköping hade en chans att komma trea vid seger över Hellas men motståndarna visade sig vara numret för stora idag. Matchen avgjordes tidigt genom att Linköping drog på sig ett antal utvisningar och det blev aldrig riktigt spännande. I avsaknande av en av sina nyckelspelare, Hans Zdolsek, så vägde Linköping för lätt och Hellas vann matchen med 15-4 och hade gjort hade därmed säkrat minst en tredjeplats i Final Four.

Den stora matchen för dagen var dock den som skulle avgöra topplaceringarna. Järfälla skulle vid vinst med två mål eller mer komma etta i Final Four och peta ner Polisen till en tredje plats och Järfälla började även matchen bäst. Laget gick ut hårt och gick direkt upp i en 2-0 ledning men Polisen kunde vända den händelserika första perioden och hade ledningen med 5-3 då perioden var slut. I den andra så var det Järfälla som på nytt tog tag i spelet och i halvtid var det helt jämnt och ställningen 6-6. I den andra halvan av matchen så var det Polisen som gjorde mål från distans och Järfälla som gjorde sina mål från centerpositionen. Järfälla placerade vid många tillfällen sin nyckelspelare Anton Hanserkers på centerpositionen vilket visade sig vara ett lyckat drag. Men trots ett par mål från Antons sida så höll Polisen hela tiden jämna steg och det var aldrig mer än ett måls överläge för något av lagen. Avslutningen blev dramatisk när Järfälla tog ledningen med 11-10 med knappt två minuter kvar men i anfallet efter så orsakar Järfälla en straff. Polisens Srdjan Rajsic kan sätta den straff som gör att Polisen kvitterar till 11-11 med en och en halv minut kvar och efter det så orkar inte Järfälla resa sig. Man har visserligen en boll i mål som efter mycket diskussioner döms bort och matchen slutar, precis som senast lagen möttes, 11-11.

Detta betyder att Polisen vinner Final Four och får möta Linköping i semifinal, medan Hellas slutade på andra plats och får möta Järfälla i den andra semifinalen. Polisen får ses som favorit i den första semifinalen medan semifinalen mellan Hellas och Järfälla känns helt öppen.

Final Four är därmed avslutat och det lagen har bjudit på bra och jämna matcher. Mellan Polisen, Hellas och Järfälla så visade det sig vara väldigt små marginaler och kanske var det Polisens vinnarkultur från grundserien som till slut fällde avgörandet för att de kunde nå topplaceringen.

 

Sluttabell Final Four
1. Polisen       
2. Hellas       
3. Järfälla       
4. Linköping  

 

Semifinalerna spelas den 5-6 april i Eriksdalsbadet. Välkomna att komma för att titta då!

Semifinaler:

Polisen - Linköping

Hellas - Järfälla

 

Skytteliga Final Four

Skribent: Peter Hodor
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...