Hoppa till sidans innehåll

Ungdomslyftet


2016 var första gången sedan 1908 som ingen svensk simhoppare fanns representerad vid de Olympiska Spelen. Nu är det dags att starta om. Svensk simhoppning har beslutat sig för att satsa på unga simhoppare med hög kapacitet och deras tränare.

Projektet

Projektet är en fyraårig statsning och inkluderar en huvudtränare. Huvudtränarens främsta uppgift är att göra föreningsbesök för att kunna stötta och guida både aktiva och tränare i deras träningsvardag, samt att ansvara för samlingar/läger. Satsningen är ett samarbete mellan föreningar och förbundet, där var och en uppfyller sin del i satsningen. 

Ambitionen är att projektet ska bli en långsiktig satsning då det tar tid att göra en förändring. Det kommer att krävas en stor samarbetsvilja och engagemang för att vi tillsammans ska kunna få ut så mycket som möjligt av projektet. Vi hoppas och tror att ni är många som ser detta som en spännande möjlighet och utmaning till att utveckla svensk simhoppning mot nya höjder. 

Syfte

Ge simhoppsungdomar och deras tränare inspiration och utbildning (kompetens, motivation, medvetenhet om simhoppningen) för att lägga den grund som krävs för att simhoppare vid senare ålder ska ha möjlighet att elitsatsa. Det arrangeras 3-4  läger per år som innehåller fysträning, grenspecifik träning, mental träning samt kost. Utöver det kommer vi att beröra andra aktuella ämnen.

Kontinuerliga föreningsbesök för att göra hemmiljön mer professionell.

Bra planerade träningar med tränare som har hög kompetens kommer att inspirera simhoppare samt höja kunskapsnivån hos svenska simhoppsungdomar så kapaciteten att konkurrera internationellt om topp 10-platser ökar.

Mål

Målet är att inom en 4-års period ha minst 6 simhoppare som kan konkurrera om topp 8 placering på EJM samt ha kapacitet till medalj, och på JVM kapacitet till topp 6 placeringar. Simhoppare som kvalar in till OS 2020.

Målgrupp

Projektet vänder sig till aktiva som är 10-15 år gamla, har en hög kapacitet och en motivation att vilja satsa.

Se kravprofilen här.

Utformning

För mer information om projektet och dess upplägg, klicka här.

Se planeringskalender för 2019, här.

Se avsvarsföredelningen mellan tränare, klubb och Svenska Simförbundet inom ramen för projektet här. 

En rapport för Ungdomslyftet hittills, 2017-2018 hittar ni här.

Rapport från Ungdomslyftet camp 5 hittar ni här.

Rapport från Ungdomslyftet camp 6 hittar ni  här.

 

Uppdaterad: 31 JAN 2019 16:28 Skribent: Nathalie Dahlqvist
E-post: Adressen Gömd

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...