Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Grand Prix i Montreal


Montreal

 DAG 1: Tävlingar i Montreal startade annorlunda. Det började med att damer 3m blev 30 min försenat då fundamentet som svikten ligger på var intakt. Efter 3 omgångar fick man återigen skruva fast den bit som hade bytts.

Anna Lindberg tog sig till semifinal och sedan vidare till final som går på lördag. Anna hoppar högt och har en fantastisk styrka och explosivitet. Många av trännarna har kommenterat att hon blir bara bättre och bättre. Nu är det bara nedslagen som ska till så kommer det att se riktigt bra ut.

Chrostoffer Eskilsson hoppade försök tillsammmans med Jesper Tolvers och Christofer gick vidare till semi efter att ha blivit tia i försöken. Jesper har fortfarande en bit kvar innan han är i semifinal. I semifinalen blev Christofer utslagen men han hade fantastiska starter men kunde inte riktigt kontrollera dem i slutet. Detta bådar gott inför sommarens stora tävlingar.

I morgon är det Jesper Tolvers som hoppar 3m så nu är det bara att gå på för fullt och satsa allt.

 

DAG 2: Den andra dagen av GP tävlingen i Montreal blev inte riktigt vad vi hade hoppats på. Jesper Tolvers var en av de 26 simhhopare som fanns med i startlistan. Jesper gjorde en del bra saker men fick inte med sig avslutningarna, något som man måste ha om man ska få bra poäng.

Viktigt att man ibland stannar upp och utvärderar vad det är man måste förbättra i sin hoppning/träning för att ta steget vidare uppåt.

Under vår vistelse här har vi haft många bra diskussioner tränare och aktiva tillsammans. De aktiva har många bra synpunkter som vi tränare/ledare kan ta till oss av. Bra diskussioner för oss framåt.

Viktigt att de aktiva också förstår att det är vad man gör varje dag som betyder något. Vad detta innebär är att många aktiva måste börja träna mer och bättre varje dag för att kunna nå toppen.

 

DAG 3: Anna Lindbergs final på 3 m kommenteras här: Efter en bakåt som gick lite ut från svikten och renderade i 6,5 poäng och en sistaplats i finalen efter första rundan så gick hon in och gjorde en fantastisk framåt på dryga 74 poäng och en andraplats efter två omgångar 10 poäng efter ledande Pamela Ware.
I tredje omgången gjorde Anna en... riktigt bra mollis det enda som fattades var ett vassare nerslag då tror jag att hon fått 9+ på hoppet nu blev det åttor och ledning efter tre omgångar nu tänkte vi svenskar i publiken att det här släpper hon aldrig!! Mycket riktigt så med de två sista på 8 poäng så vann Anna med en marginal på drygt 10 poäng.

Anna Canada 1
I morgon så får vi se vad killarna kan prestera i syncron, Jesper har inte riktigt känts igen hoppmässigt men vi tror att han kan komma tillbaka till EM Christofer ser bra ut startmässigt men hittar inte riktigt nerslagen. Vi ser fram mot morgondagen!

canada killarna

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:52 Skribent: Anna Hammar

Dive List

iPhoneApp_liten

 

En app med svårighetsgrader för hopp och möjligheten att räkna ut poäng på hopp under tävling. Finns på App Store

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...