Hoppa till sidans innehåll

Mastersläger i Örebro

03 SEP 2012 13:25
Mastersimning med tävlande i åldrar från 25 och uppåt är en kraftigt ökande sport i världen. I Sverige har sporten existerat från början av 80-talet. Nu samlas man för att förkovra sig i teknik, träningsupplägg, tävlingsrutiner, kostvanor osv.

  • Skapad: 03 SEP 2012 13:25

Örebrohelg
Under dagarna 1-2 september samlades 18 kursdeltagare, för att under 2 ledare i Gustavsviksbadet, bli bättre masterssimmare. Deltagarna kom från Härnösand, Stockholm, Handen, Norrköping, Nora, Kumla och Örebro.


Som huvudledare fungerade Glen Christiansen och som arrangör Harriet Bure. Det suveräna upplägget med bassängplats, konferensutrymmen och lunchrestaurang passade samtliga utmärkt.


Elitsimmaren, OS-deltagaren och olympiatränaren Glen har byggt upp en träningsverksamhet som omspänner så gott som hela världen. Dessutom tävlar han själv för sin gamla göteborgsklubb Göteborgs Sim med stor framgång.


Med stor inlevelse bjuder Glen på sig själv och svarar på deltagarnas frågor och undringar. Harriets organisationsförmåga berömde Glen som därmed slapp det administrativa.


Dessutom fick en av deltagarna, den f.d. världsmästaren i Modern Femkamp, Anne Sundell, bidra med sitt kunnande i uppvärmning, stretching och kroppskontroll.


Barbro Thörnelöf, deltagare.

Skribent: Anna Hammar

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...