Hoppa till sidans innehåll

Christmas Prize 2016


Helgen den 2-4 december var det svenska ungdomslandslaget och tävlade i Christmas Prize Cup i Prag. Tävlingen var lagets första, och de gjorde en jättebra simning som räckte till en bronsmedalj!

Laget, som har tränat tillsammans i 1,5 år, består av Emilia Freund, Sandra Freund, Anna Frännfors, Frida Jungnell, Ella Kornelson, Annie Laine, Ebba Nilsson, Ida Nilsson och Clara Ternström. I truppen ingick även tränarna Malin Gerdin och Angelica Jonasson, lagledaren Katarina Westerbjörk och domarna Eva Svensson och Ann-Katrin Högdal. Med från Sverige var även de fyra seniorerna: Anna Söderberg och Paola Abarca Andronova från Täby Synchro samt Sandra Allerud och Parmida Hamdollazadehkive från Järfälla Sim.

Hela gänget åkte ner till Prag på torsdagen innan tävlingen, för att få träna i tävlingsbassängen. På fredagen genomfördes figurtävlingen för ungdomslaget. Av 181 startande placerade sig sex av de åtta ordinarie simmarna i laget på den övre halvan av resultatlistan och laget hamnade på fjärde plats inför musiksimningarna.

På lördagen inleddes musiktävlingarna. Innan det var dags för laget avgjordes partävlingen, där Sverige hade två deltagare. Av 34 startanden låg Ella och Sandra på 18e plats efter figurerna, men gjorde en stark musiksimning och lyckades med 9e bästa musikpoängen klättra till plats 11. Annie och Clara låg på plats 14 efter figurerna och det blev även deras slutresultat 14.

Därefter var det dags för lagsimningen. Vetskapen om att de bara låg några tiondelar från en pallplats gjorde hela laget extra fokuserade och taggade, och efter en av sina bästa simningar stod det klart att de hade klättrat en placering och vunnit bronsmedaljen!

På söndagen var det dags för Clara att ladda om inför solotävlingen. Av 26 startande låg Clara på 11 plats efter figurerna och lyckades med musiksimningen klättra till plats 10.

Efter att alla tävlingar var avslutade åkte hela gruppen in till Prag för att titta på julmarknaden och fira framgångarna på tävlingen.

Uppdaterad: 16 DEC 2016 08:51 Skribent: Paula Sinkkonen
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...