Hoppa till sidans innehåll

Chrismas Prize Prag 2014


Mellan den 5-7/12 avgjordes den 33:e upplagan av Christmas Prize-tävlingen i Prag. Det var deltagande från hela 12 länder, exempelvis Ryssland, Tyskland, Japan, Grekland och Schweiz.

Chrismas Prize länder

 

Vi hade sex svenska deltagare på plats: Klara Sparr (Täby Synchro), Clara Ternström (Sverige), Frida Jungnell & Annie Laine (Järfälla Sim) samt Agnes Gustavsson & Lova von Beckerath (Örebro Simallians). För några av de svenska simmarna var det internationell debut.

 

Christmas Prize Alla

 

Klara Sparr tävlade i seniorsolo som kördes under lördagen. Tyvärr hade hon problem med en axel som hoppade ur led så det tekniska solot gjorde väldigt ont att genomföra. Hon vägrade ge upp och kämpade på och genomförde ett riktigt fint och bra fritt program.

De andra tjejerna deltog i B-klassen. Det var den största tävling som de ställt upp i - 199 startande i figurer. Annie Laine & Frida Jungnell samt Agnes Gustavsson & Lova von Beckerath ställde upp i par-klassen som gick av stapeln på lördagen. Det var mycket nervositet men tjejerna genomförde en bra tävling.

Under söndagen hade vi två deltagare, Clara Ternström och Lova von Beckerath, denna gång i B-solo. Båda tjejerna simmade bra program.

Sverige deltog även med två domare, Ann-Katrin Högdal och Thomas Röhss. Tränare med på resan var Malin Gerdin och Angelica Jonasson.

 Chrismas Prize Sverige

Alla reste hem med ny motivation att kämpa vidare. Nästa stora grej inom konstsimmet är bredd- och utvecklingsläger i Örebro i januari.

Vi ses då!

Vid pennan,

Malin Gerdin

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:55 Skribent: Paula Sinkkonen

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...