Hoppa till sidans innehåll

Bredd- och Utvecklingsläger samt Domarkurs 2014


Den 17-19 januari samlades cirka 100 konstsimsfrälsta i Örebro och Gustavsvik. 70 aktiva skulle delta i ett tredagars helgläger ledda av 10 tränare, 17 personer skulle lära sig att döma konstsim och 5 personer fanns på plats för att koordinera denna fantastiska sammankomst.

Lägret erbjöd träning för alla nivåer, från de yngsta som precis ska börja tävla till de som elitsatsar och har deltagit på internationella mästerskap. I C-gruppen deltog 30 konstsimmare, de flesta mellan 8 och 12 år, och de tränades av Malin Gerdin , Ida Björkestam, Clara Goksör och Ulrika Plamér. Gruppen fokuserade på grundläggande tekniker så som balettben, lod och uppskjut. De fick också träna in de obligatoriska figurerna för C-klassen.

Breddläger träning 3

 

20 konstsimmare i ålders 13-15 deltog i B-gruppen och tränades av Angelica Jonasson, Natalie Mercier och Anna Högdal . I denna grupp tränade man utöver de grundläggande teknikerna även på lite mer komplexa tekniker, så som överslag och skruvar. Konstsimmarna fick också lära sig de obligatoriska figurerna för klass B.

Breddläger träning 2

 
12 konstsimmare i åldern 16-20 deltog i junior/senior-gruppen och tränades av Caroline Rissve. I denna grupp tränade man både på de obligatoriska juniorfigurerna och på några tekniska moment. Fokus låg både på grundteknik, men även på mer avancerad teknik för skruvar och spinnar.

Breddläger träning


Under lägret fanns även en utvecklingsgrupp, för de simmare som har nått en hög nivå i sin klass och som satsar lite mer. I denna grupp tränade 7 konstsimmare i åldern 12-19 med den erfarna tränaren Pilar Clapés från Spanien. I denna grupp låg fokus på att utmana konstsimmarnas kondition, flexibilitet och styrka samt utveckla deras tekniska färdigheter.

I samband med lägret anordnades en domarkurs steg 1, ledd av Eva Svensson. 16 konstsimintresserade personer med olika bakgrund deltog och blev godkända på domarkursen. På söndagen avslutades lägret med en minitävling, tillika praktik för domarkursen. Konstsimmarna fick visa upp de obligatoriska figurer som de hade lärt sig under lägret, och domarna fick en chans att testa på att döma.

 Breddläger januari gruppbild


Helgen bjöd på givande träningar, nya övningar, insiktsfulla teoripass, nya kompisar, värdefulla erfarenhetsutbyten och mycket skoj och bus. Vi hoppas att detta kan bli ett återkommande event och att vi får se minst lika många konstsimmare, tränare och domare på plats nästa gång!

/Katarina Högdal, Elit- och Utvecklingsansvarig

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:53 Skribent: Paula Sinkkonen

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: info@svensksimidrott...