Hem / Simidrottare med funktionsnedsättning

Simidrottare med funktionsnedsättning

För dig som ledare och har simidrottare med en funktionsnedsättning finns flera olika utbildningalternativ. I SISUs Grundutbildning för tränare, som rekommenderas till alla ledare inom simidrotten, finns valbara moduler om att möta idrottare med funktionsnedsättning och med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Hör av dig till ditt SISU-distrikt för att höra när nästa Grundutbildning för tränare arrangeras nära dig. Den valbara modulen “Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med en NPF", som är framtagen av RF-SISU tillsammans med Attention finns även som en gratis webbutbildning. 

En liknande modul håller på att tas av fram av RF-SISU tillsammans med  Svenska Parasportsförbundet för att öka kunskapen kring parasport.

I utbildningen till Simidrottsledare, som lanserades under 2019, handlar en del av utbildningen om simidrottare med funktionsnedsättningar. SISUs Grundutbildning för tränare är dock ett förkunskapskrav för denna utbildning.

I simlärarboken på sidan 83-87 finns det information om olika funktionsnedsättningar samt parasimning och simundervisning för personer med funktionsnedsättning. 

Webbföreläsningar
På SimidrottsTV finns två webbföreläsning, en om rekrytering och uppstart av parasim med Mikeal Fredriksson samt en webbföreläsning om klassning av parasimmare med Kajsa Hasselström Schmidt & Mikael Fredriksson. Föreläsningarna är gratis, men du behöver registrera dig för att vi ska kunna se vilka som tagit del av föreläsningen. 

Vill du ha utbildningstips eller har frågor om våra utbildningar hör av dig till This is a mailto link 

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga