Hoppa till sidans innehåll

Blir en polo-mamma "Årets Sportförälder"?

29 NOV 2019 17:16
Svenska Simförbundets samarbetspartner Scandic Hotel utnämner varje år "Årets Sportförälder". Bland årets tio finalister, som valts ut bland 1700 nomineringar finner vi en vattenpololedare från SK RAN, Anette Baxmann.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2019 17:16

Anette Baxmann har själv ett förflutet som vattenpolospelare men syns numera i simhallar som engagerad ledare eller förälder till polospelande barn. Med sin sunda syn på att alla barn skall få delta och utvecklas på sin egen nivå eller i sin egen takt är det från Simförbundets sida både roligt och värmande att hennes engagemang uppmärksammats och lett till denna fina nominering.

Läs motiveringen här nedan som tagit  Anette till en finalplats i Scandic Hotels hedersvärda pris "Årets Sportförälder". Var sedan med och hjälp Anette ta sig hela vägen "in i kaklet". Ni finner länken till röst-sidan längst ner i texten.

”Anette brinner för alla barns lika värde och gör sitt yttersta för att det ska bli bra för alla"

Anette lyfter hela laget och ser till att alla får vara med på sina vilkor och efter sina förmågor. Anette har struktur och ordning på sina träningar och varje barn syns och har en plats i Anettes hjärta. Anette brinner för alla barns lika värde och gör sitt yttersta för att det ska bli bra för alla. Anette tillsammans med de andra tränarna för laget, tog sig an utmaningen att åka till Montenegro för att där träna våra barn.

Flertalet barn har olika diagnoser som lätt kunde ställa till med komplikationer under resan. Detta såg inte Anette som ett bekymmer utan menar på att man löser det efterhand istället för att se bekymmerna innan, bekymmer som kanske aldrig uppstår. Barnen fick på denna resa arbeta med lagandan och lära sig mer om sporten men framförallt fick barnen utveckla sin självständighet, sina sociala förmågor och att tro på sig själv.

Efter en tuff dag i skolan räcker det att barnen ser Anette för att de ska bli på bättre humör och träningspassen gör att skolarbetet fungerar. Glädjen i mitt barnbarns ögon när han pratar om Anette värmer hela hjärtat. Anette är värd allt guld i världen!

Sportförälder: Anette Baxmann

Sport: Vattenpolo, SK Ran

Nominerad av: Marie-Louise Hansson

Skribent: Stefan Keisu
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link