Hoppa till sidans innehåll

Simtruppen till EYOF är uttagen

29 APR 2019 13:59
Sommarens Europaungdoms-OS (EYOF) avgörs i juli i Baku, Azerbajdzjan. SOK presenterar under måndagen simmarna som ska tävla för Sverige.Sverige kommer att skicka nio simmare, åtta flickor och en pojke.
  • Skapad: 29 APR 2019 13:59

 

Aktiva

Boiana Gradinarska, Mölndals Allmänna Simsällskap
David Falk, Simklubben Poseidon
Emelie Fast, Södertörns Simsällskap
Isa Lundgren-Sonnergren, Simklubben Neptun
Kristina Orban, Malmö Kappsimningsklubb
Olivia Bäckström, Södertörns Simsällskap
Sofia Abrahamsson, Uddevalla Sim
Thilde Smedbäck, Linköpings Allmänna Simsällskap
Tyra Littorin, Helsingborgs Simsällskap

Tränare
Johan Ekberg, Södertörns Simsällskap
Adam Schön, Uddevalla Sim

- Vi är starka på tjejsidan i den här generationen så där är truppen näst intill komplett både vad gäller distanser och simsätt. Tjejerna kommer att ställa upp i de båda frisims- och medleylagkapperna. På killsidan så har bara David Falk nått Simförbundets rikttider för uttagning och vi ser fram emot att se även honom prestera i Baku. Ungdoms-OS är en rolig tävling. Det blir en fantastisk upplevelse och bra utbildning inför en fortsatt idrottskarriär för de som är med, säger Jenny Gustavsson som är Talangutvecklingsansvarig på Simförbundet.

Den svenska truppen kan totalt bli upp till 40 aktiva från idrotterna cykel, gymnastik, friidrott, judo, simning och tennis. De resterande deltagarna kommer att tas ut under juni.

Europaungdoms-OS, eller European Youth Olympic Festival som det heter på engelska, brukar förkortas till EYOF. Tävlingen arrangeras vart annat år, både på vintern och på sommaren. Festivalen arrangerades för första gången 1991. Den är tänkt som en första introduktion till den olympiska världen för europeiska ungdomar i åldrarna 14-18 år och är i många idrotter även en internationell tävlingsdebut. Sommarens tävlingar arrangeras i Baku, Azerbajdzjan den 21-27 juli.

Skribent: Anna Hammar

 

Livetiming för Iphone

live-timing

I LiveTiming App kan du följa tävlingar live, få tillgång till startlistor, heatlistor och resultatlistor i realtid. Du kan även se resultat från tidigare tävlingar.

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link