Hoppa till sidans innehåll

RIG


Svensk Simidrott har två riksidrottsgymnasium (RIG) i simning. RIG har riksrekrytering, vilket innebär att eleverna söker på likvärdiga premisser oavsett var de bor i landet och att de får inackorderingsstöd. RIGs organisation, verksamhet samt träning är inriktad mot att utveckla eleven mot internationell elit. Det innebär dels att tränartätheten är större och ansvaret för hela den idrottsliga utvecklingen ligger på skolan. Kraven på socialt omhändertagande är också högre inom RIG där skolan ansvarar för såväl boende som idrottsliga och studiemässiga aspekter.

RIG simning finns på Filbornaskolan i Helsingborg och på Sandagymnasiet i Jönköping. Du kan läsa mer om respektive skola och dess träningsmöjligheterna här, Filbornaskolan & Sandagymnasiet.

Om du är nyfiken och intresserad av att söka RIG finns möjligheten att göra ett besök på RIG innan du ansöker. Du kan då under en dag eller annan avtalad tid följa en av de befintliga RIG simmarna under deras skol- & träningsdag. Rekommenderade dagar för detta är måndag, tisdag eller torsdag i Helsingborg. För att göra ett sådant besök kontakta antingen Filbornaskolans SYV eller RIG ansvarig Sten Williamsson i Helsingborg och Jacob Fredriksson i Jönköping. 

Uppdaterad: 20 APR 2017 14:27 Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link