Hoppa till sidans innehåll

Licenskurs: Biomekanik & Simteknik/Simhoppsteknik


Inbjudan till Licenskurs 16-17 mars 2019,

   Fortbildning, Biomekanik & Simteknik/Simhoppsteknik

Välkomna på licenskurs med temat – Biomekanik & Simteknik/Simhoppsteknik. Kursen vänder sig till dig som simtränare och simhoppstränare verksamma inom utvecklingstadierna 3-7.

Utbildningen är en licenskurs, nivå 3 i utbildningsstegen, dvs. att tanken är att du tidigare gått och blivit godkänd på nivå 2 – Simlinjeinstruktör eller motsvarande. Läs mer om simidrotternas utbildningsstegar i vänster menyn under respektive simidrott här. I mån av plats är även de som enbart avslutat utbildningsnivå 1 välkomna. 

Plats              Clarion Hotel, Skanstull, Stockholm

Tid                 16-17 mars, ca kl. 09.00 – 17.00. Lördagen är gemensam, söndagen delar vi upp sim- och simhoppstränare var för sig för att bli än mer simidrottsspecifika (minimikrav på deltagare finns för denna uppdelning)

Kostnad        Deltagaravgift 3 000 kr inkl. måltiderna inom kursprogrammet samt ev kurslitteratur. 

Föreläsare         Rolf Wirhed & Johan Setterberg

Ämnen          Det är en teoretisk fördjupningsutbildning med praktiska inslag som kommer att behandla optimering av sim- och simhoppsteknik, starter och vändningar utifrån grundläggande biomekaniska principer. Kursen kommer även ta upp det senaste inom forskning gällande sim- och simhoppsteknik samt belysa hur biomekaniska principer kan implementeras i den vardagliga träningen. Fokus kommer även ligga på teknik- och tävlingsanalyser ur ett biomekaniskt perspektiv

 

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link