Hoppa till sidans innehåll

Simidrottare med funktionsnedsättning


För dig som ledare som har simidrottare med en funktionsnedsättning finns flera olika utbildningalternativ. I SISUs Grundutbildning för tränare, som rekommenderas till alla ledare inom simidrotten, finns valbara moduler om att möta idrottare med funktionsnedsättning och med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Hör av dig till ditt SISU-distrikt för att hitta din närmaste utbildning. Den valbara modulen om NPF finns även som en öppen och fristående modul som erbjuds av SISU-distrikten. Hör av dig till din utvecklingskonsulent eller ditt SISU-distrikt för att få mer information.

I utbildningen till Simidrottsledare som lanseras under våren 2019 kommer också en del av utbildningen handla om simidrottare med funktionsnedsättningar. SISUs Grundutbildning för tränare är dock ett förkunskapskrav för denna utbildning.

I simlärarboken på sidan 83-87 finns det information om olika funktionsnedsättningar samt parasimning och simundervisning för personer med funktionsnedsättning. 

Tillsammans med Riksförbundet Attention har SISU Idrottsutbildarna tagit fram en utbildning för att skapa en fungerande idrott för alla. Utbildningen riktar sig till ledare inom idrotten som har idrottare med NPF. På Attentions hemsida finns information om utbildningen samt material att beställa. Exempel på material som finns är bland annat häftet En fungerande idrott för alla. 

Uppdaterad: 22 FEB 2019 11:31 Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link