Hoppa till sidans innehåll

Skapa trygga idrottsmiljöer


Idrotten ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Vi måste säkerställa så långt det går att den idrott som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga och säkra. Med trygga idrottsmiljöer menas att verksamheten bedrivs i enlighet med Idrotten Vill och i linje med barnkonventionen. Det innebär bland annat att barn och ungdomar ska kunna vara aktiva inom idrotten utan att riskera att utsättas för någon form av kränkande behandling.

Riksidrottsförbundet har tillsammans med BRIS tagit fram 7 stycken spelregler för en tryggare barn- och ungdomsidrott - Barnens spelregler.

Bästa sättet att förebygga kränkningar, trakasserier, mobbning och övergrepp i en förening är att föra en dialog om frågorna bland ledare, aktiva och i styrelserummet. SISU har tagit fram stödmaterial för hur ni kan jobba med trygga idrottsmiljöer i din förening - här kan du läsa om trygga idrottsmiljöer. Det finns också mer information från RF/SISU om hur ni kan jobba förebyggande.

Uppdaterad: 29 JAN 2018 08:37 Skribent: Maria Olofsson
Epost: Adressen Gömd

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link