Hoppa till sidans innehåll

Föreningskunskap


På liknande sätt som den aktiva idrottaren behöver kunskap om hur hen ska träna på bästa sätt för att nå sina personliga mål med sitt idrottande, behöver föreningen kunskap om vad som krävs för nå dit ni vill med föreningen.

Kom ihåg att även vända er till ert lokala SISU distrikt för vidare utbildning, hjälp och stöd i föreningskunskap och utveckling. SISU Idrottsutbildarna är en resurs för din förening och ditt förbund när ni vill utvecklas. De kommer till er och anpassar utbildningar och utvecklingsinsatser efter era önskemål och behov. All vår verksamhet utgår från deltagarnas egna initiativ.

Föreningslära

SISU Idrottsutbildarna har i sin utbildningskatalog utbildningar för personer som jobbar med att utveckla föreningen och föreningsledare. Dess Introduktionsutbildning är webbaserad och finns tillgänglig via deras hemsida, den finner du här. 

Dem arbetar fortsatt vidare med fortsättningsutbildningar för den samam målgruppen som vi hoppas kunna presentera här inom kort. Du kan hitta mer information om detta arbetet här. 

Information och hjälp om utbildningar i IdrottOnline hittar du här.

Skapa trygga idrottsmiljöer

Idrotten ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Vi måste säkerställa så långt det går att den idrott som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga och säkra. Med trygga idrottsmiljöer menas att verksamheten bedrivs i enlighet med Idrotten Vill och i linje med barnkonventionen. Det innebär bland annat att barn och ungdomar ska kunna vara aktiva inom idrotten utan att riskera att utsättas för någon form av kränkande behandling. RF har tagit fram en policy mot sexuella övergrepp inom idrotten, där de även har med en handledning för hur ni kan jobba i föreningen.

Bästa sättet att förebygga kränkningar, mobbning trakassier och övergrepp i en förening är att föra en dialog om frågorna bland ledare, aktiva och i styrelserummet. SISU har tagit fram stödmaterial för hur ni kan jobba med trygga idrottsmiljöer i din förening - här kan du läsa om trygga idrottsmiljöer. Det finns också mer information från RF/SISU om hur ni kan jobba förebyggande.

Uppdaterad: 16 MAJ 2017 14:53 Skribent: Helena Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link