Hoppa till sidans innehåll

Organisationsledare


Utbildning för organisationsledare

I dagsläget finns ingen specifik siminriktad utbildning för organisationsledare. Däremot har SISU Idrottsutbildarna en rad utbildningar som oftast arrangeras inom respektive SISU-distrikt. Det finns även utbildningar som genomförs internt t.ex. inom styrelsegruppen, en kommitté, arbets- eller projekgrupp. Här är några exempel på utbildningar som Svenska Simförbundet rekommenderar.

Idrottens föreningslära; samlingsnamnet på allt som har att göra med föreningskunskap, föreningsjuridik och föreningsrätt. I IFL ingår också utveckling av föreningens organisation och verksamhet.

Värdefullt; Syftet är att få idrottsföreningar runt om i landet att samtala och fundera över vad som är vikigt och värdefullt inom barn- och ungdomsidrotten. Vad ni som förening vill stå för och förknippas med för värden. 

Vaccinera klubben mot doping; Alla, såväl ledare, tränare, funktionärer som idrottsaktiva har en skyldighet att känna till och följa idrottens dopingregler.

IdrottOnline; Idrottens administrativa system är IdrottOnline. Det innebär enklare hantering av bland annat medlemsregister och rapportering av lokalt aktivitetsstöd. IdrottOnline används vid ansökning av Idrottslyftet samt registrering av utbildning och har även ett hemsidesverktyg där ni kan sköta er hemsida.

Vill du veta mer om SISU Idrottsutbildarnas olika utbildningar kan du söka per ämneskategori här.

SISU Idrottsutbildarna kan även hjälpa och stötta er i olika projekt- och utvecklingsarbeten. Besök deras websida för mer information och inspiration. 

 

Uppdaterad: 2012-03-08 10:55
Skribent: Karin Hellström

SOSanigif

 

 

Nationell Sponsor

arena_new_black_90web

Officiell Leverantör

Malmsten-logo_PMS_200w

Våra partners

 

 

Städa Sverige

Anmäl er förening här

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link