Hoppa till sidans innehåll

Föreningsbesök i Skövde

2017-06-04 16:51
Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.
  • Uppdaterad: 2017-06-05 08:06

Skribent: Maria Hanson, Västsvenska

Skövde Simsällskap är en anrik förening som bildades redan 1934. Föreningen bedriver verksamhet från simskola och upp till vuxencrawl. I föreningen har det fostrats simmare som nått framgångar på såväl nationell som internationell nivå, och föreningen har ett rykte om sig i Västsverige att träna flitigt och målmedvetet vilket även den strida strömmen av duktiga simmare är ett kvitto på.

Jag träffar föreningens ordförande Marlene, kassören Lotta och Maja som har hand om administrationen för föreningen. Det som slår mig på en gång och som tycks genomsyra hela Skövdes verksamhet är en enorm värme och ett brinnande engagemang. Det råden en familjär stämning och hos alla jag möter tycks det alltid ligga nära till hands med ett skratt.

Vi pratar om allt från hur föreningen strukturerar sin verksamhet till de utmaningar som finns. En viktig del för att föreningen ska kunna utveckla sin verksamhet ännu mer är att de på sikt vill bli fler anställda för att kunna skapa en stabil grund som har möjlighet att göra det där lilla extra.

Vidare pratar vi om olika aktiviteter som föreningen ska och vill genomföra framöver. Att det finns mycket strävan framåt och uppåt är tydligt men även att föreningen strävar efter att bredda sig och slå sig in i verksamheter som de i dagsläget inte har.

När vi sitter och pratar på föreningens kansli tittar tränaren Tamas inom och växlar några ord. Tamas är en välkänd tränarprofil för många i Västsverige och han har varit med och coachat många duktiga simmare genom åren. Föreningen planerar du att göra ett uppstatsläger till Tamas hemland Ungern där simmarna ska få ta del av träningskulturen där.

Skövde Simsällskap huserar i den fina Arena Skövde. Mest välkänt för gemeneman här är nog det stora och fina äventyrsbadet. Det är dock inte hit som vi går för att kolla, utan självklart in till den träningsbassäng som föreningen tillsammans med ett par mindre föreningar har till sitt förfogande. I denna bassäng slipper de alltså konkurrera med allmänheten vilket möjliggör att köra flera grupper parallellt med varandra. Denna kväll är det allt från klubbens elit till lite yngre simmare som samsas om bassängutrymmet. På kanten ser jag ledare som även de förmedlar engagemang och dessutom hälsar glatt när vi går förbi.

Med det så kändes på något sätt cirkeln sluten och jag noterar ett föreningsbesök där jag möttes av många leenden och själv lämnar Skövde med ett!

 

Skribent: Maria Hanson
Epost: Adressen Gömd

SOSanigif

 

 

Nationell Sponsor

arena_new_black_90web

Officiell Leverantör

Malmsten-logo_PMS_200w

Våra partners

 

 

Städa Sverige

Anmäl er förening här

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link