Hoppa till sidans innehåll

Besök hos Umeå Simsällskap

2017-05-22 13:50
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland
  • Uppdaterad: 2017-05-22 14:32

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Trots att det är mitten på maj så snöar det ymnigt när jag letar mig fram till USS:s nya kanslilokal för dagens första möte. Det har hänt mycket i Umeå under de senaste åren, där föreningen har växt både sett till verksamhet och medlemsantal. Under 2016 så invigdes den nya simhallen Navet. I Navet finns Norrlands första fullstora långbanebassäng med 10 stycken 50-metersbanor. Förutom arbetet i och kring den nya bassängen så ansvarar även föreningen för driften av Ersboda Bad.

Camilla Johansson-Sponseller arbetar som sportchef i föreningen och berättar att den stora tillväxt som har skett i föreningen de senaste 7 åren började med en översyn av simskolan. När simskolan, som är föreningens grundpelare, fått en förbättrad struktur så fortsatte utvecklingsarbetet i övriga delar av föreningen. Även om byggnationerna och flytten till den nya simhallen har tagit mycket tid och kraft så finns det fortfarande ett brinnande engagemang för att fortsätta utveckla verksamheten och idéerna är många. Nytt för 2017 är att Umeå kommer att starta ett nationellt simgymnasium (NIU) tillsammans med Dragonskolan, och samma konstellation ansöker vidare om att få möjlighet att starta NIU i triathlon 2018.

Mitt nästa möte är med ordförande i USS, Monica Engström, och idrottskonsulent Linda från SISU Idrottsutbildarna. Vi pratar bland annat om strategiarbete eftersom USS under våren arbetat tillsammans med SISU för att ta fram en strategiplan. Vi pratar vidare om ämnen som föreningen eventuellt är intresserade av att få utbildning och handledning kring. Ett exempel är verktyg för att bättre kunna stötta barn och föräldrar att hitta en balans när det gäller prestation inom idrott och skola.

Dagens sista möte handlar om utbildning och jag träffar Maria Forsgren och Martin Lindvall från USS samt Charlie Bostedt som är utbildningsansvarig i Norrlands Simförbund. Vi pratar om allt ifrån hur utbildningsläget är i föreningen till hur det ser ut i distriktet och hur den fortsatta utbildningsverksamheten skulle kunna se ut i framtiden.

Avslutningsvis så återkommer vi till grunden i föreningen, simskolan. Maria har ett fantastiskt engagemang och hon har idéer om ett projekt hon hoppas kunna genomföra. Hon skulle vilja bedriva simskola för barn som annars inte har möjlighet att delta. Den största frågan hon tampas med just nu är hur man når ut till dessa barn. Kanske finns det någon ute i Simidrottsverige som har gjort något liknande och som vill dela med sig av erfarenheterna?

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

SOSanigif

 

 

Nationell Sponsor

arena_new_black_90web

Officiell Leverantör

Malmsten-logo_PMS_200w

Våra partners

 

 

Städa Sverige

Anmäl er förening här

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link