Hoppa till sidans innehåll

Besök hos Östsvenska SF läger

2017-05-18 11:56
Skribent: Martin Harlenbäck, Östsvenska
  • Uppdaterad: 2017-05-18 13:12

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

I helgen samlades 35 simmare och 4 tränare från 10 olika föreningar i Östsvenska Simförbundet (Småland och Östergötland) i Gislaved för att träna tillsammans i 50 meters bassäng. Lägret bestod av Sum-Sim:are i åldrarna 13 – 17 år. Östsvenska Simförbundet har valt att ta ut simmarna utifrån Tyska ”Rudolphtabelle”, vilken inte som FINA poäng enbart är kopplad till världsrekord utan även tar hänsyn till hur gammal simmaren är.

Detta läger är det första steget mot framtida samlingar för hela distriktet och om några veckor åker ytterligare 35 simmare (främst JSM-nivå) till Calella i Spanien samt 28 simmare (främst SM-nivå) till Mallorca för 10-dagars läger tillsammans mellan klubbarna i distriktet. Förhoppningen som Östsvenska Simförbundet har är att dessa läger ska bidra till en ökad sammanhållning i distriktet samt att simmarna ska bli ännu bättre förberedda för ungdoms-, junior- och seniorlandslag.

I Gislaved genomförde simmarna fyra simpass med inledande övningar på land från fredag eftermiddag till söndag lunch. Ni kan se exakt vad som simmades genom att klicka här… Alla skötte sig väldigt bra och höjde sig ytterligare några nivåer genom att pusha varandra över klubbgränserna på ett positivt sätt. 

Mellan träningarna på lördagen hade vi bjudit in SISU/Smålandsidrotten, vilka hade två olika teoretiska pass kring värdegrund och hur simmarna kan tänka för att må bra och fortsätta ha kul på träningar och tävlingar. SISU/Smålandsidrotten spred ett väldigt bra budskap och det är ju alltid nyttigt att ta sig tid att reflektera kring vad som är viktigt att prioritera för sin egen och sin omgivnings bästa möjliga utveckling.

Östsvenska Simförbundet ville avslutningsvis tacka alla föreningar, simmare och tränare och önska alla lycka till vid sommarens tävlingar!

 

Skribent: Martin Harlenbäck
Epost: This is a mailto link

SOSanigif

 

 

Nationell Sponsor

arena_new_black_90web

Officiell Leverantör

Malmsten-logo_PMS_200w

Våra partners

 

 

Städa Sverige

Anmäl er förening här

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link