Hoppa till sidans innehåll

Utmanaren i Luleå

08 JAN 2018 13:32
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland.
  • Skapad: 08 JAN 2018 13:32

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Det är torsdag eftermiddag i mitten av december då jag träffar ordförande i Luleå Simsällskap. Vi pratar om hur det är att driva en förening med nästan 500 medlemmar ideellt och den resa som Luleå simsällskap har påbörjat. Precis som många andra föreningar så brottas de med begränsat med bassängtider, där de för att kunna fortsätta utveckla verksamheten gärna skulle behöva mer tid och utrymme. Högt upp på önskelistan står också fler engagerade medlemmar. Även om arbetsbelastningen periodvis är tung att bära så är det en förening full med framtidstro, och på många sätt gör de ett fantastiskt arbete. Denna kväll är ett sådant exempel.

Klockan 17:30 fylls Pontusbadet med förväntansfulla och lite nervösa barn- och ungdomar, ledare och föräldrar. Luleå Simsällskap har bjudit in simmare både från den egna och från andra föreningar i länet att delta i årets sista Utmanare. Gissningsvis befinner sig cirka 250 personer i simhallen, gamla och unga, och stämningen är på topp.

 
I vattnet gör många sin första tävling och på kanten gör även flera funktionärer sin första tävling.


Ordning och reda. Det var full aktivitet vid bordet där alla märken skulle klistras till de 110 deltagande simmarna.


Lennart, ordförande i Älvsby Simsällskap och Mattias, ordförande i Luleå Simsällskap passar på att utbyta erfarenheter.

Mattias Ahlman berättar att han tycker att utmanaren är ett bra sätt för simmarna att få chansen att prova tävla under mindre strikta förhållanden. Det syns också på simmarna att det är en aktivitet som berör. Varken nervositeten innan eller glädjen efter genomfört heat går ta miste på. Alla som deltog fick möjlighet att utmana sig själv, och det var fint att se både Para-simmare, nybörjare och svenska ungdomsmästare få möjlighet att simma i ganska jämna heat. Tävlingen blev ett fint avslut på 2017.

 

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link