Hoppa till sidans innehåll

Strömsholms Simsällskap

04 DEC 2017 11:24
Första advent kan spenderas på många olika sätt. Att hänga med Strömsholms Simsällskap i Kolbäck visade sig vara en strålande idé!
  • Skapad: 04 DEC 2017 11:24

Föreningen har funnits sedan 1951, och har ungefär 120 medlemmar. Hälften av de är barn och ungdomar som lär sig simma, och tränar i föreningens simskola, och träningsgrupper. 

Strömsholm har ingen egen simhall, utan föreningen bedriver sin simskoleverksamhet i Vallmobadet i Kolbäck, och har sin träningsgrupp, samt Masters i  Hallstahammar. 

Jag möts av ett gäng glada simmare som visar sig vara Pingviner, samt ledare och hjälptränare. Det är många ledare i vattnet, och barnen är aktiva och blir hjälpta under hela träningen. Ansvarig ledare Birgitta har full koll på alla, och träningen är lugn och trygg. Badet är stängt för allmänheten, och det ger förstås förenignen gott om plats. 

Efter Pingvinenträningen följer Fiskar och sedan Hajar. Samtidigt är det full rulle i lilla bassängen, där Baddare och Sköldpaddor har kul och övar vattenvana. Ledare Gunilla i Fisken och Hajen instruerar från kanten, och bidrar till att de utvecklar alla simsätt och håller otroligt fina vattenlägen. Samtidigt är det flera ledare i vattnet, som hjälper till där det behövs, och det är högt tempo, och kort väntan för alla simmare. 

Jag är mycket glad att jag fick chansen att besöka Strömsholm, och de har en verksamhet som de ska vara mycket stola över. 

Strömsholm 2

Skribent: Erika Meeker
Epost: Adressen Gömd

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link