Hoppa till sidans innehåll

Sjöpolo Falun

02 OKT 2017 11:38
I sommar har nästan 900 barn provat på vattenpolo i Falun!
  • Uppdaterad: 02 OKT 2017 11:41

I ett projekt som kallades sjöpolo, hade Falu SS som mål att 1 000 barn skulle få prova på vattenpolo i utebaden i Falun under sommaren. 

Det var väldigt modigt att ha 1 000 barn som målsättning, och när sommarvärmen dessutom lyste med sin frånvaro, och temperaturen i sjöarna, ramlade ganska långt ner under badvänlighetsgränsen, var det nog flera som tvivlade på Anders och hans ledares förmåga att ro detta i land. 

Men, skam den som ger sig. Utökade tider i den tempererade utebassängen på Lugnet blev räddningen, och tillsammans med två otroligt drivna ungdomar, Daniel och Linnea i Falu SS, lykcades projektledare, Anders Söderlund, polospelare och tränare i Falu SS vända detta till succé!

Anders berättade för oss om projektet på "Simidrottsforum Mellansvenska" i mitten av september, och fick spontana applåder under presentationen. 

796 unika barn och ungdomar har provat vattenpolo i Lugnets utebassäng under 6 veckor i juni, juli och augusti. 1 286 deltagartillfällen har de haft, främst under ledning av två ledare som själva tog mycket ansvar, och hade bra idéer om hur projketet skulle bli bra. Anders påpekade vikten av att ge ungdomarna riktlinjer, och sedan ansvar under arbetets gång. 

Anders gav oss tips på vägen:  

•Saker händer inte, dem görs
•Svensk sommar är som november om man har otur
•Låt ledare äga utförandet av projektet
•Be om specifik hjälp
Dessa tips känns väldigt relevanta i mycket av det vi gör, och  jag tror att föreningarna på Simidrottsforum fick mycket med sig. Om 800 barn provar vattenpolo ute i Falun, en kall sommar, borde vi andra kunna få igång verksamhet i flera simidrotter också. 

Tack Anders, för otrolig inspiration och glädjespridande! 

Skribent: Erika Meeker
Epost: Adressen Gömd

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link