Hoppa till sidans innehåll

Simlinjen i Hörby Simklubb

28 AUG 2018 09:21
Skribent: Emil Fritz, Skåne
  • Uppdaterad: 05 SEP 2018 16:50

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Simlinjen är Svensk simnings utvecklingstrappa och är framtagen som ett verktyg för att hjälpa föreningar att arbeta för en optimal och långsiktig utveckling av sina simmare, baserat på erfarenhet, forskning, framtidsanalys och internationella modeller. 

Hörby Simklubb hörde av sig och ville ha hjälp med hur de skulle ta till sig och implementera simlinjen mer och bättre i sin verksamhet. För att få ytterligare infallsvinklar om hur föreningen kan utvecklas bjöds även Skåneidrotten in till mötet.

Emil Fritz, utvecklingskonsulent i Skånes Simförbund träffade Jennie Eriksson (chefstränare), Malin Edner McGuirk (ordförande), Anna Malmöström (utbildningsansvarig styrelseledamot) samt Moa Löfqvist (tränare) som medverkade från Hörby SK för att kunna ge en så nyanserad bild av verksamheten som möjligt. Föreningens kontakt på Skåneidrotten Jenny Björkqvist deltog för att berätta om vad de kan hjälpa till med.

 

Det huvudsakliga målet var att se hur föreningen kunde implementera och använda sig av simlinjen i sin verksamhet men även andra diskussioner och frågor, så som utbildning och rekrytering av ledare dök upp under mötets gång.

Föreningen har idag cirka 50 medlemmar, vilket är imponerande med tanke på att föreningen har haft verksamhet sedan hösten 2016 och inte bedriver någon simskoleverksamhet över huvud taget. Föreningen har en tydlig idé om att vara en förening för alla, där alla ska kunna vara med oavsett förkunskaper och nivå. Just nu bedriver föreningen teknikgrupper för barn och ungdomar, en mastersgrupp för vuxna samt en simhoppsgrupp som än så länge är på prov men som fått positiva kommentarer. 

Under mötets gång fick föreningen en del tips om material som de kan använda för att underlätta planering, genomförande och uppföljning enligt simlinjen. Skåneidrotten tipsade om sina utbildningar och resurser för till exempel ledarrekrytering och utbildning.

Föreningen skyndar långsamt i sin utveckling för att orka med över tid. En stor del av de ideella krafterna är engagerande på flera håll, något som är positivt i många lägen men som även gör att vissa saker tar längre tid än man kanske räknat med. Just nu är en av de större pusselbitarna hur man ska kunna slussa in barn från den kommunala simskolan in i föreningens teknikverksamhet.

Skribent: Emil Fritz
Epost: Adressen Gömd

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link