Hoppa till sidans innehåll

Skribent: Maria Hanson, VSSF

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Simidrottsforum Väst

2017-08-28 15:48
  • Uppdaterad: 2017-09-04 14:52

Under den gångna helgen gick Simidrottsforum Väst av stapeln i Varberg. På plats fanns drygt 50 personer med olika funktioner i distriktet – allt ifrån föreningsrepresentanter som styrelseledamöter och tränare till representanter från styrelsen i Västsvenska Simförbundet.

Konferensen kickade igång på lördagsmorgonen med en tänkvärt och engagerande föreläsning från Lina som arbetar för organisationen ”Tre ska bli noll” som arbetar för barns rätt till en trygg barndom fri från sexuella övergrepp. Linda försedde och med såväl fakta som konkreta tips på hur vi i idrottsvärlden kan arbeta med dessa viktiga frågor.

Näst på tur var Maria Olofsson som är utbildningsansvarig på Svenska Simförbundet. Maria pratade om utbildningsstrukturerna i våra olika simidrotter samt vad som är på gång framöver, både hos SSF och hos SISU. Inom en överskådlig framtid kommer vi att ha nya och/eller omarbetade utbildningar från flera håll – spännande!

Efter lunchen delade vi in oss i tre olika spår – tävling, utbildning och bredd. I de olika grupperna pågick sedan stimulerande diskussioner under ett flertal timmar. Ansvariga för respektive spår var mycket nöjda med både engagemanget från deltagarna och de resultat som framkom ur diskussionerna.

 

Efter att ha sammanfattat dagen blev det fria aktiviteter fram tills vi återsamlades för en god middag och ännu mer nätverkande.

Söndag morgon inleddes med att sammanfatta och klubba igenom ett antal punkter från gårdagen som vi ska arbeta med framöver. De handlade bland annat om utformningen på Simiaden och DM/JDM samt arrangörsregler för simtävlingar i distriktet.

Nästa punkt vad att Anki Jarl pratade om det strategiska arbetet ut olika synvinklar – vad är gjort från SSFs håll, vilket är distriktets roll och hur kan vi stötta våra föreningar i arbetet framåt. Det blev en intressant punkt där en rad kreativa förslag lyftes upp som förslag till hur vi ska bli ett starkare distrikt. En spännande period med detta arbete ligger framför oss!

Vår sista föreläsning vad av vår parasimmare Mikael Fredriksson som berättade om sin karriär och om hur parasimningen är uppbyggd och organiserad. Mikael lockade fram många skratt och bidrog en kunskapshöjning för oss inom området.

Vi som var med och arrangerade konferensen är nöjda med utfallet. Sett till förra året så hade vi ett betydligt större deltagarantal, och som de levererade! Många var ivriga in i diskussionerna och kom med konstruktiva och nytänkande förslag. Dessutom så var det en god stämning och det kändes som att vi är på god väg att bygga upp något riktigt bra tillsammans framöver!

Tack alla för ett kreativt, roligt och givande Simidrottsforum Väst!

 

Skribent: Maria Hanson
Epost: Adressen Gömd

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link