Hoppa till sidans innehåll

Simglädje i Norsjö

25 SEP 2018 12:06
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland
  • Skapad: 25 SEP 2018 12:06

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Norsjö Simklubb vann under 2017 pris som Årets förening i Norsjö. För att fira detta ärofyllda pris så samlades 14 ledare och styrelsemedlemmar på konferensanläggningen Källan för en heldags utvecklingsarbete.

Dagen inleddes med information och samtal kring Simlinjen och hur Norsjö Simklubbs verksamhet ser ut. Föreningen har verksamhet från Baddaren-nivå och många barn stannar kvar i verksamheten till dess att de går ut 9:an och börjar gymnasiet på annan ort.

Tillsammans med Per Gysenius från SISU Idrottsutbildarna så jobbade föreningen med sin verksamhetssidé. De diskuterade vad de som förening erbjuder och för vem de finns till, och alla närvarande var i hög utsträckning överens i dessa frågor. Föreningen har en stark verksamhet där de under 2018 har fler barn än någonsin tidigare, men de har också en vision om att de kan bli ännu bättre. Drömmen är bland annat att de i framtiden ska ha tillgång till en 25 meters bassäng och att de ska kunna erbjuda en ännu bredare verksamhet än idag. Som vi alla vet så är vägen mot en ny bassäng lång, medan andra drömmar är enklare att förverkliga. Visionen om att våga prova på fler simidrotter som exempelvis öppet vatten kanske kan förverkligas redan under 2019?

Under eftermiddagen arbetades det flitigt med att skriva ihop material till en ledarpärm som ska fungera som stöd både till nya och ”gamla” ledare. Ledarpärmen ska finnas både digitalt och i tryckt format, och även om arbetet med pärmen inte är klart ännu så har föreningen kommit en bra bit på vägen och det finns en tydlig plan på hur de ska slutföra arbetet.

Ett ord som kom upp under dagen var simglädje. Glädje att få vara en del i verksamheten både som deltagare och som ledare i föreningen. Jag tackar föreningen för en bra dag och tar med mig simglädjen i mitt fortsatta arbete under hösten.

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link