Hoppa till sidans innehåll

Simförening bjöd in politiker till diskussion

09 SEP 2018 10:23
Skribent: Maria Hanson, Västsvenska
  • Uppdaterad: 09 SEP 2018 10:42

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Såhär i valtider tycks mer eller mindre allt handla om politik. Vi hör om det på nyheterna, ser skyltar utmed vägarna och var och varannan person pratar om det kommande valet.

Även om vår idrott ska vara fri från politiska åsikter så påverkar ju politiken även vår värld. Nytt styre i kommunen kan exempelvis medföra nya förutsättningar för föreningslivet.

SK Laxen i Halmstad bestämde sig för att bjuda in förstanamnen på vallistorna från respektive parti till en träff för att visa upp och berätta om sin verksamhet samt för att prata om hur partierna ser på idrottsframtiden.

Politikerna bjöds in till SK Laxens avslutning för sommarsimskolan på simstadion Brottet. Sju av nio partier dök upp och deltog på träffen.

” Vi ville passa på att bjuda in våra politiker för att kunna diskutera hur vi på bästa sätt skulle kunna öka simytorna i Halmstad. Vi ville även göra dem uppmärksamma på att det idag är ett problem och ett behov av mer yta redan finns. Sommaravslutningen på Brottet var även ett bra tillfälle att få visa upp vår verksamhet” berättar Peter Ålenius som är ordförande i SK Laxen.

Problemet med bassängutrymme är något som väldigt många föreningar runtom i landet brottas med. Vi ser många exempel där föreningarna på kreativa sätt anstränger sig för att maximera utrymmet som erbjuds. Laxen skulle gärna se att utomhusanläggningen Brottet kunde utvecklas till en anläggning som kunde fungera året runt för att på så sätt kunna få mer bassängutrymme för både dem, andra aktörer och för allmänheten.

”Laxen kan med glädje och stolthet konstatera att vi nått en punkt där vi har fullt i alla våra grupper och haft så en tid. Vi har för avsikt att fortsätta skapa trygghet för barn under lång tid framöver, vi ser inte simskolor som ett projekt utan livsnödvändig kunskap. När Halmstads befolkning växer står vi inför stora utmaningar. Allt fler personer trängs kring den bassängplats som finns idag.För att kunna utveckla vår verksamhet behövs fler simytor” beskriver Peter.

Föreningen var nöjda med att så pass många politiker tog sig tid att komma, även om man såklart hade velat höra röster från alla partier. Diskussionerna och tongångarna på plats var positiva och politikerna visade stort intresse för verksamheten.

Det hanns även med att diskutera SM-veckan 2020 som ju kommer att äga rum i just Halmstad.

”Vi fick chansen att visa dem anläggningen på plats och de behov vi menar att där finns för att kunna bedriva en kommande SM-vecka i simning. Primärt pekade vi på behovet av nya omklädningsrum och ett nytt tävlingssekretariat” säger Peter.

Hur valet går och huruvida de som ska styra Halmstad kommer att lyssna på Laxens önskelista vet vi om några dagar. Må bästa parti för idrotten vinna!

 

Skribent: Maria Hanson
Epost: Adressen Gömd

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link