Hoppa till sidans innehåll

Ledarförsörjningsträffar i Mellannorrland

28 NOV 2017 14:27
Skribent: Annika Edin, Mellannorrland
  • Skapad: 28 NOV 2017 14:27

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Ledarfrågan dyker alltid upp i föreningslivet. Behoven är olika, men berör ofta frågor som: vi kan inte ta emot fler aktiva för vi har inga ledare, var ska vi hitta fler ledare och hur behåller vi ledare?

Under två kvällar i oktober samlades sju simföreningar i Sundsvall och i november samlades fyra simföreningar i Örnsköldsvik för att diskutera frågorna tillsammans med SISU Västernorrland.

Tanken med kvällarna var att föreningarna skulle få utbyte av varandra, kunskap och idéer att ta fram en handlingsplan för rekrytering av ledare och en ledarvårdsplan för att behålla ledare inom den egna föreningen.

Under kvällarna blandades fakta och teori med grupparbeten. Det fanns tid både till att prata inom den egna föreningen och att diskutera med andra föreningar och dela med sig av erfarenheter. Mellan de två träffarna blev det hemläxa med att förankra det påbörjade arbetet på hemmaplan.

Flera föreningar efterfrågade en uppföljning till våren för att få en möjlighet att dela med sig hur det har gått både för den egna föreningen och höra hur det gått för andra. Så fortsättning följer, för självklart kommer det bli en uppföljande träff under våren.

Skribent: Annika Edin
Epost: This is a mailto link

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link