Hoppa till sidans innehåll

Klippans Simsällskap

27 FEB 2018 10:14
Skribent: Emil Fritz, Skåne
  • Uppdaterad: 05 MAR 2018 14:00

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

En tisdag i februari styr jag stegen in i simhallen jag själv spenderat större delen av min uppväxt i, först som simmare och sedan även som tränare.

Klippans Simsällskap grundades 1970 och orten har en stark simtradition, mycket tack vare det riksidrottsgymnasium som etablerades under början av 1970-talet och som var verksamt fram till 2000. Föreningen bedriver sin verksamhet i Klippans Badhus och på somrarna på Ljungbyheds friluftsbad. Båda anläggningarna ägs och drivs av Klippans kommun.

När jag knackar på kanslidörren kommer huvudtränaren Lillian Johansson inspringande från simhallen som ligger vägg i vägg med kansliet och släpper in mig. Hon är på plats för att stötta ledarna som för tillfället har fyra grupper igång samtidigt. Just denna tisdag är det teknik- och träningsgrupper på plats och lite senare kommer även en mastersgrupp in i hallen. Det är full aktivitet på de fyra banor som föreningen har i 25m-bassängen och från både ledare och aktiva är det massor av glädje och engagemang.

Jag får efter träningspasset sitta med på en del av föreningens styrelsemöte. Ordförande Björn Klemedsson berättar bland annat att föreningen idag har cirka 300 medlemmar varav största delen återfinns i simskolan. För några år sedan gjorde problem med anläggningen att föreningen tappade fart men nu är man på god väg framåt igen och under de senaste åren har föreningen sett en ökning av antalet aktiva.

Styrelsen arbetar med två parallella spår för att fortsätta resan framåt, dels att strukturera verksamheten och styrelsearbetet men framförallt att stärka det ideella engagemanget i föreningen.

Björn berättar att föreningen under hösten genomförde en föräldrautbildning i samarbete med Skåneidrotten men trots det har man fortfarande svårt att rekrytera ideella krafter, framför allt funktionärer till sina tävlingar. Detta gäller både interntävlingar och till den inbjudningstävling föreningen arrangerar årligen.

Föreningen har bestämt sig för en tydlig linje och arbetet med att förverkliga den fortsätter under våren!

Skribent: Emil Fritz
Epost: Adressen Gömd

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link