Hoppa till sidans innehåll

Föreningsbesök i Östergötland

19 SEP 2017 14:30
Skribent: Martin Harlenbäck, Östsvenska
  • Skapad: 19 SEP 2017 14:30

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Den 18 september var jag med vid en träff mellan de föreningar i Östergötland som bedriver tävlingsverksamhet i simning (Linköpings Allmänna SS, Norrköpings KK, Motala SS och Finspångs SK). Planeringen av regelbundna träffar, ungefär varannan månad, startades upp i våras och förhoppningen är främst att ett ökat erfarenhetsutbyte ska bidra till utveckling för respektive förenings barn- och ungdomsverksamhet.

Redan nu har diskussioner utmynnat i några olika kommande satsningar - exempelvis en inspirationsdag mellan föreningarnas instruktörer i breddverksamheten och en distanscup där försök genomförs på hemmaplan (vid träning) och final på gemensam plats. Tror att det är viktigt att det finns en bra dialog mellan föreningar i ens närområde och detta nygamla samarbete som nu startat upp i Östergötland ser helt enkelt väldigt lovande ut!


Efter denna träff passade jag på att ta en tur till Motala för att få en liten inblick i deras verksamhet. Det finns ju verkligen en stark historia i föreningen (med exempelvis Anders Holmertz som är fostrad i Motala SS) och det är väldigt intressant att se och höra hur deras huvudtränare Marcus Wernström vill utmana de traditioner som finns. Exempel på detta är ett väldigt bra samarbete mellan simmare och triathleter, vilka tränar tillsammans och inspirerar varandra. Ett annat är att det i vissa fall erbjuds fler träningstillfällen än vad simmarna förväntas närvara vid så att träningsupplägget på så vis individualiseras utifrån den aktives övriga aktiviteter. I övrigt finns det många andra smarta och enkla arbetssätt och en tydlig inriktning i verksamheten. Ett exempel på detta är deras värdegrund MSS Linjen (finns här) eller på deras hemsida www.motalalass.se - kul att se den svenska simlinjen i praktiken. Det syns helt enkelt att föreningen är en del av vårt ständigt föränderliga samhälle.

Skribent: Martin Harlenbäck
Epost: This is a mailto link

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link